Saugaus ir draugiško jums interneto!

Kovo 27 – balandžio 2 dienomis 28 Europos valstybėse vyko „Interneto savaitė” (angl. „Get Online Week”). Tai kasmetis renginys, skatinantis naudotis technologijomis bei internetu, įgyti geresnių įgūdžių ir labiau pasinaudoti interneto teikiamomis galimybėmis. 2017 m. „Interneto savaitė” ragino europiečius mokytis, dalyvauti, dalytis, kurti ir visą tai atlikti saugiai. 


                      Kovo 30 d. 15 val. Lentvario bibliotekoje buvo organizuojamas renginys vaikams ,,Saugok savo tapatybę!". Tikslas – paskatinti vaikus atsargiai elgtis internete, supažindinti su pagarbaus elgesio taisyklėmis, kovoti su neteisėtu ir žalingu interneto turiniu.
                      Interneto platybėse vaikus tyko ne tik smagūs žaidimai ir atradimai, bet ir pavojai. Bibliotekoje vyko pokalbis diskusija apie pastaruoju metu visuomenėje kilusį  nerimą dėl internetinėje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie savęs žalojimą ir savižudybes skatinančius „žaidimus“. Iš tiesų, tai nėra  jokie žaidimai, o jau nusikalstama veikla.



                      Jaunieji interneto vartotojai renginio metu buvo supažindinti su saugaus interneto pagrindinėmis  taisyklėmis: saugotis sukčių, atminti, kad žmonės ne visada dedasi tuo, kuo yra, neviešinti informacijos apie save ir laikyti ją paslaptyje, tinkamai bendrauti, dalintis tik tinkamomis nuotraukomis, mokėti pasirinkti draugus, netikėti pasiūlymais laimėti ir uždirbti daug pinigų,  remtis mokytojų, tėvų patarimais, pasirenkant internetines svetaines ir  tinkamai užbaigti darbą kompiuteriu. Patarimas visiems, o ypač vaikams patikrinti save ar tikrai nesi priklausomas nuo interneto, kiek laiko praleidi prie kompiuterio ar lieka laiko kitiems įsipareigojimams. .Moksleiviai pagilino ir pasitikrino savo žinias atlikdami interaktyvų testą ,,Draugiškas internetas“  (http://testas.draugiskasinternetas.lt/). Smagiai varžydamiesi tarpusavyje ir spręsdami  testus dar kartą  prisiminė saugaus elgesio internete, saugaus bendravimo socialiniuose tinkluose taisykles. Visi dalyvavusieji saugaus interneto savaitėje gavo prisiminimo dovanėles. Šios savaitės metu  atnaujinti žinias ir prisiminti saugaus ir draugiško interneto taisykles padeda  bibliotekoje veikianti   knygų paroda.


Komentarai