,,GRAFŲ"  KOMANDOS  SĖKMĖ ŠEŠTADIENINĖJE  ŠEIMŲ  KOVOJE!
Du šeštadienius Lietuvos viešosios bibliotekos kvietė šeimas į nacionalinę viktoriną „Šeimų kovos“. Akciją organizavo projektas „Bibliotekos pažangai“ kartu su Lietuvos viešosiomis bibliotekomis. Pirmoje viktorinoje dalyvavo 823 komandos, o antroje - 929 komandos iš visos Lietuvos.
Kovo 26 – ąją įvykęs žaidimas buvo skirtas  kelionėms ir atradimams. Į Lentvario miesto biblioteką susirinko gausus būrys internautų ir knygos mylėtojų, norinčių išbandyti savo žinias viktorinoje. Užsiregistravo šešios komandos.
Visuose keturiuose žaidimo etapuose Lentvario bibliotekos komanda ,,Avilys", kurią sudarė Bučų šeima, buvo pirmaujančiųjų gretose.  Pasibaigus keturiems turams,  25 komandos surinko vienodą maksimalų balų skaičių, todėl buvo neaiškūs nugalėtojai, vyko papildomas penktas turas. Papildomame ture mūsų geriausia komanda suklydo atsakydama į paskutinį klausimą ir užėmė 21 vietą. Tačiau Bučų šeima nenusiminė ir pažadėjo dalyvauti kitoje šeštadieninėje viktorinoje.
Balandžio 2 –ąją įvykęs žaidimas buvo skirtas  knygų personažams ir jų herojams. Šį kartą mūsų dvi komandos pateko į dvidešimtuką. Komanda ,,Grafai", kurioje žaidė Bučų šeima sugebėjo teisingai atsakyti į visus papildomo turo klausimus ir pelnė maksimalų įvertinimą – 104 taškus.  Ji tapo antros ,,Šeimų kovos" nugalėtoja! Buvo vertinami ne tik teisingi atsakymai, bet ir jų pateikimo greitis. Kita komanda ,,Drugeliai", kurią sudarė Baranovskių šeima iškovojo garbingą 17 vietą.
Nugalėtojų laukia stalo žaidimai ir saldumynai.  Nors viktorina ir baigėsi, bet dar ilgai bibliotekoje neblėso gera nuotaika.

Antrosios ,,Šeimų kovos" nugalėtoja Bučų šeima: Inga, Valentina, Pavel ir Aistė.

Komentarai