Vasaros stovykla ,,Mano gimtinė ir aš" Lentvario bibliotekoje

Kaip ir kasmet, vos prasidėjus vasarai, Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazija kartu su partnere, Lentvario miesto biblioteka, organizuoja dieninę vasaros stovyklą ,,Mano gimtinė ir aš". Vykdant šios programos veiklas, akcentuojama gimtojo krašto svarba. Šių metų programos potemė ,,Myliu savo gimtinę" skatino mokinius atkreipti dėmesį į reikšmingas Lietuvos istorijos datas bei vietas, ugdė pilietiškumą bei meilę ir pagarbą gimtajam kraštui. Įgyvendinant šią programą, siekiama suteikti galimybę socialiai remtiniems vaikams geriau pažinti savo gimtinę, plėsti akiratį, kūrybingai praleisti laisvalaikį. Programos turinį sudarė gimtojo miesto bei jo apylinkių gražiausių ir įdomiausių vietų lankymas, tiriamieji, kūrybiniai, savęs pažinimo, savianalizės darbai, pramoginiai renginiai.

 Stovyklos dalyviai pagal programos veiklas lankėsi Lentvario miesto bibliotekoje, domėjosi Lietuvos lankytinomis vietomis, gimtojo krašto istoriniais objektais. Diskutuodami, kaip pristatytų savo gimtinę svečiams, mokiniai kūrė knygeles apie Lentvarį. Dalyvavę ne vienoje kūrybinėje valandėlėje, mokiniai Lentvario miesto bibliotekoje susitiko ir su kūrybinių teatro dirbtuvių jaunimui aktorinio meistriškumo pedagogu Mantu Cegelsku, kuris, pasitelkęs žaidimų metodą, mokė vaikus viešosios kalbos paslapčių, kūrybingo kalbos kūrimo, prisistatymo bei tolerantiško bendravimo. Stovyklautojai turėjo galimybę susitikti ir pabendrauti su Lentvario tremtiniu ir politiniu kaliniu Stanislovu Keršiu.
Laikas, prabėgęs stovykloje, suteikė programos dalyviams daug naujos patirties, žinių, įsimintinų įspūdžių. Gera nuotaika nuspalvinta atostogų pradžia puikiai nuteikė stovyklautojus.

Komentarai