Magiška popietė bibliotekoje

Liepos 21-osios popietę Lentvario miesto biblioteka prisipildė vaikų klegesio. Čia jie, vedini draugais, mamomis, sesėmis ir broliais, sugužėjo praleisti kelių magiškų valandų. Magijos tema buvo pasirinkta neatsitiktinai: liepos 31 dieną sukanka penkiasdešimt metų vienai mylimiausių šiuolaikinių vaikų rašytojų, „Hario Poterio“ serijos autorei Joanne K. Rowling.


Ji sukūrė nuostabų fantastinį pasaulį, kuriame jaunam burtininkui Hariui Poteriui nutinka begalė nuotykių. J. K. Rowling laikoma daugiausiai per visą istoriją iš knygų rašymo uždirbusia autore, kuri pradėjo kurti istorijas vos galėdama išlaikyti save bei mažą dukrelę. Dabar J. K. Rowling garsėja ne tik kaip rašytoja, bet ir kaip filantropė: labdarai ji paaukojo tiek daug, kad prarado turėtą milijardierės statusą. Taip pat ji yra įkūrusi organizaciją „Lumos“, kuri padeda neįgaliems bei skurstantiems vaikams. Organizacijos pavadinimas simboliškai siejamas su knygose panaudotu burtažodžiu, kuris reiškia ,,įžiebiantis šviesą tamsoje“.

Kerėjimo ir burtų mokykla, laikinai įsikūrusi Lentvario bibliotekoje, saulėtą antradienį turėjo apie tris dešimtis mokinių, kurie entuziastingai kibo į jiems pavestas užduotis. Smagumai, žinoma, buvo derinami su proto mankšta: žaisdami vaikai galėjo pavartyti Hario Poterio seriją, kuriai šį mėnesį skirta atskira ekspozicija, susipažinti su biblioteka, net išmokti kelis užsienio kalbų žodžius. 


Naujai iškepti magai turėjo progą pademonstruoti savo žinias atsakinėdami į klausimus apie mitines būtybes ir mindami mįsles. Bandant pritaikyti kerėjimą praktiškai, į visiems žinomus šaradų žaidimus buvo pažvelgta naujai, visi vieni kitus kelioms minutėms pavertė vilkolakiais, vaiduokliais, vampyrais ir kitais sutvėrimais, o taip pat gelbėjo biblioteką nuo gresiančio drakonų antpuolio, surasdami jų paslėptus kiaušinius.

Galimybę vaikų fantazijai pasireikšti suteikė ir pelėdų paštas. Dalyviai rašė laiškelius Magijos mokyklos direktoriui apie tai, ką jie norėtų nuveikti, jei vienai dienai taptų tikrais burtininkais. Svajonių buvo pačių įvairiausių – vieni bandė išsiburti planšetinį kompiuterį, kiti norėtų nukeliauti į Afriką, o kažkas net ryžtųsi gelbėti pasaulį nuo milžiniškų aštuonkojų.

Ypač smagia popietės dalimi tapo linksmoji fotosesija, kurioje vaikai įsijautė į Hario Poterio vaidmenį matuodamiesi žymiuosius akinius apvaliais rėmeliais ir mėgindami pakilti skraidančia šluota – susidarė gana ilga eilė norinčių įsiamžinti su šia burtų atributika.
Popietės pabaigoje, burtams ir vaikams jau sklaidantis, daugelis mažųjų lankytojų sakė lauksiantys daugiau panašių smagių užsiėmimų. Pažadame, kad jų dar tikrai bus.

                   

Komentarai