Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Lentvaryje

Nuo senų laikų biblioteka buvo labai reikšminga žmogui. Čia galima rasti ne tik pasakų ar romanų, bibliotekoje gausu mokslinės literatūros, įvairių laikraščių ir žurnalų skirtingo amžiaus, bei požiūrio žmonėms. Ir nereikia mokėti už džiaugsmą, laimę, skausmą ir kitus jausmus, kuriuos patiriame skaitydami knygas. Deja, žmonės šiais laikais vis labiau užmiršta bibliotekas, jas keičia spartusis internetas, kuris neskatina mūsų asmeninių gebėjimų, bendravimo, bei kūrybingumo.
                      Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės proga Lentvario miesto biblioteka kvietė lankytojus, mažus ir didelius, į renginius ir ekskursijas. Čia lankėsi Versmės gimnazijos, Henriko Senkevičiaus gimnazijos bei Lentvario pradinės mokyklos darželinukai ir pradinukai. Jaunieji skaitytojai susipažino su bibliotekos siūlomomis paslaugomis ir taisyklėmis. Daug emocijų vaikams sukėlė pristatytos knygos: nuo mažiausios iki didžiausios, nuo spalvotos vaikiškos iki enciklopedijos ir biblijos. Vaikai mielai vartė spalvotas enciklopedijas, žaislines knygeles, žurnaliukus, bet daugiausiai dėmesio sulaukė Mariaus Jovaišos fotoalbumas „Neregėta Lietuva“, kuriame vaikai galėjo pamatyti ir savo miesto nuotrauką padarytą iš „paukščio skrydžio“. Ekskursijas užbaigėme pasakėlės „Ropė“ skaitymu ir vaidinimu, kuriame vaikai mielai dalyvavo. Jaunieji skaitytojai galėjo įsitikinti, kad skaitymas nėra nuobodus, netgi gali tapti linksmu žaidimu.





                   Balandžio 27 d. biblioteka pakvietė savo skaitytojus į susitikimą su rašytoja, trečiojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureate Giedre Rakauskiene. Vyko knygutės ,,Dramblys ir antis“ pristatymas. Ši knyga pelnė geriausios 2016 metų knygos mažiausiems skaitytojams premiją. Idėja parašyti savo knygą autorei kilo tada, kai pritrūko įdomių knygų savo vaikams. Iš pradžių knygos tekstas buvo publikuotas žurnale ,,Laimiukas“, skirtame patyčių temai. Vėliau literatūrologo, vaikų literatūros eksperto dr. Kęstučio Urbos paskatinta Giedrė sudalyvavo Labdaros ir paramos fondo ,,Švieskime vaikus“ rengiamame konkurse, kurio dėka buvo išleista spalvinga, akį traukianti knygutė ,,Dramblys ir antis“. Iliustracijas kūrė dailininkė Jurga Šulskytė. Vaikai klausėsi teksto, diskutavo apie draugystę ir  draugus, o rašytoja šiltai ir mielai bendravo, dalinosi savo patirtimi. Kiekvienas vaikas gavo dovanų knygelę su autorės palinkėjimais. Dėkojame labdaros ir paramos fondui ,,Švieskime vaikus" už puikią knygutę.






                      Suaugusiems skaitytojams buvo siūloma sudalyvauti akcijoje „Tavo likimo knyga“. Intriguojančiuose spalvoto popieriaus ritinėliuose slėpėsi žinomų klasikinių ir mažiau populiarių knygų pavadinimai, bei prasmingos jų autorių mintys. Kiekvienas lankytojas išsitraukęs ritinėlį su savo „likimo knygos“ pavadinimu pasvarsto: ką reiškia knyga jo gyvenime, bei ką lemia būtent ši knyga. Italų dramaturgas Karlas Goldonis pasakė: „Žmogus, turintis rankose vertingą knygą, niekada negali būti vienišas“. Taigi mielieji skaitytojai nelikite vieniši, užsukite pas mus ir jūs rasite gerą draugiją.



Komentarai