Papuoškime savo miestą gėlėmis

Kovo 20 dieną minima Pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris. 1971 m. Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, Žemės dienos iniciatorius Johnas McConnellis kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas taip pat tapti Žemės globėjais, o pavasario lygiadienį, kuris skirtingose planetos vietose yra kovo 20 – 21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną. Atsiliepdama į šį kreipimąsi, tuometinė Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje.



Lentvario bibliotekoje ta proga surengtos kūrybinės dirbtuvės „Papuoškime savo miestą gėlėmis“. Jose dalyvavo vaikai  iš Lentvario „Carito“ vaikų dienos centro „Akimirka“. Šurmuliuojantį vaikų būrį atlydėjo socialinė darbuotoja Diana Jacevič su savanoriais. Renginio tikslas – atkreipti dėmesį į aplinkos saugojimą ir puoselėjimą. Vaikams buvo pasiūlyta imtis darbo ir papuošti gimtąjį miestą savo gamybos gėlėmis. Jie, padedami bibliotekininkių ir savanorių, entuziastingai rinko spalvas savo gėlei, dalinosi patarimais ir priemonėmis. 


Laikas prabėgo nepastebimai. Kai vaikų pagamintos gėlės virto viena spalvinga  puokšte – kartu džiaugėsi ir rinko gražiausią. Tada draugiškai patraukė ieškoti vietos, kurią galėtų papuošti. Buvo pasirinkta pievelė šalia „Carito“ vaikų dienos centro. Po renginio visi patraukė gerti šiltos arbatos.


Komentarai