Projektas ,,Bibliotekos pažangai“ Lentvaryje

Iki 2012 m. truksiantį projektą Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka įgyvendina kartu su Lietuvos kultūros ministerija ir šalies viešosiomis bibliotekomis. Projekte dalyvauja daugiau kaip 1200 viešųjų bibliotekų. Projekto „Bibliotekos pažangai“ tikslas - stiprinant ir panaudojant viešųjų bibliotekų pajėgumus, pasiekti, kad Lietuvos gyventojai, ypač kaimiškose vietovėse, o taip pat socialinės rizikos grupės, žymiai geriau naudotųsi informacinių technologijų galimybėmis informacijos gavimui ir bendravimui. Lentvario miesto biblioteka šį pavasarį, gegužės 14 d. taip pat sėkmingai įsijungė į šio projekto vykdymą. Projekto dėka Lentvario miesto bibliotekoje buvo sukurtos 5 kompiuterinės darbo vietos su vieša prieiga ir nemokamu internetu bibliotekos lankytojams. Jau nuo pirmųjų dienų kompiuteriai dirba pilnu pajėgumu, kiekvieną dieną internetu naudojasi vidutiniškai apie 40 lankytojų. Nuo lapkričio mėnesio Lentvario bibliotekoje veikia nemokami kompiuterinio raštingumo kursai , vyksta dalyvių registracija.
Rugsėjo 15 d., 11: 00 val. dalyvavome bedarbių akcijoje ,, Ieškau darbo ! ”. Bibliotekoje esantys dalyviai stebėjo tiesioginę transliaciją, internetu tiesiogiai uždavinėjo juos dominančius klausimus akcijos rengėjams ir svečiams. Susitikimo metu išmokome parašyti ir patalpinti duomenų bazėje savo CV (gyvenimo aprašymą), susirasti internete informaciją apie darbo skelbimus. Kiekvienas dalyvaujantis renginyje gavo atmintinę su jam reikalinga informacija ieškant darbo. Paskaitas išklausę dalyviai galės laimėti akcijos rėmėjų įsteigtas paskątinamąsias dovanas: rėmėjų įsteigtus nuotolinio mokymosi kursus.
Rugsėjo 29 d. 15:00 val. Lentvario miesto biblioteka dalyvavo projekto ,,Bibliotekos pažangai“ akcijoje,, Sukurk dainą žvaigždei “.
Tai vaikams ir jaunimui skirtas renginys, kuris kviečia jaunimą kurti dainas padėsiančias kovoti su smurtu, patyčiomis gatvėje ir internete. Akcijoje dalyvavo Lentvario globos namų auklėtiniai ir auklėtoja J. Masėlait. Dalyviai stebėjo tiesioginę transliaciją, kurioje dalyvavo muzikos žvaigždės, tiesiogiai uždavinėjo klausimus dainininkams, diskutavo tarpusavyje ir pažadėjo bandyti kurti dainas. Jie tikisi, kad jų sukurtą dainą dainuos kuri nors žvaigždė. Savo kūrinius jaunimas gali teikti visą mėnesį akcijos tinklapyje , nurodant kuriam atlikėjui skiria savo dainą.
Lapkričio 10 d. 14:00 val. Lentvario miesto biblioteka dalyvavo projekto ,,Bibliotekos pažangai“ akcijoje ,,Senjorams“, siekdama supažindinti vyresnio amžiaus lankytojus su interneto teikiamomis galimybėmis ir skatinti naudotis internetu visoms gyvenimo reikmėms. Biblioteka siūlo nemokamas interneto paslaugas ir draugišką darbuotojų pagalbą. Renginio metu dalyviai bibliotekoje stebėjo tiesioginę transliaciją, internetu uždavinėjo juos dominančius klausimus akcijos rengėjams ir svečiams, sužinojo daug naudingos ir įdomios informacijos apie jų poreikiams sukurtą interneto svetainę http://www.esenjoras.lt/ apie konkursą ,, Tūkstantmečio senjoras “ kur galima laimėti puikius rėmėjų prizus, taip pat apie nemokamus kompiuterinius kursus ir galimybę juos lankyti Lentvario miesto bibliotekoje. Renginį pagyvino poezijos ir romansų klubas ,, Elena“.
Lapkričio 19 d. 14 val. Lentvario miesto bibliotekoje vyko dar viena senjorų popietė. Tiesioginės transliacijos metu senjorai bendravo internetu su bendrovės ,,TEO“ specialistais, pateikė jiems rūpimų klausimų į kuriuos buvo gauti atsakymai.
Sekantis susitikimas ,, Senjorams “ planuojamas lapkričio 26 d. 14 val.

Komentarai