Lentvario moksleiviai didžiuojasi savo gimtine.

Šių metų vasario 11 d. Lentvario miesto bibliotekoje vyko literatūrinė popietė skirta Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai. Renginyje dalyvavo Lentvario globos namų auklėtiniai su auklėtoja Jelena Masėlait.
Moksleiviai susidomėję klausėsi vyr. bibliotekininkės R. Minkevičienės pasakojimo apie vasario 16 –osios reikšmę mūsų valstybei, sužinojo daug svarbių istorinių faktų. Mokiniams plačiau susipažinti su Lietuvos istorija buvo parengta istorinių knygų paroda.
Po to moksleiviai dalyvavo diskusijoje apie tai, ką jiems reiškia žodžiai – Lietuva, gimtasis miestas, nacionalinė šventė - Vasario-16-oji, aptarė kur randasi Lietuva, kas gyvena Lietuvoje, kaip atrodo Lietuvos vėliava ir herbas, kiek Lietuvoje gyvena žmonių, kokios yra įžymios Lietuvos vietos.
Toliau vyko Mariaus Jovaišos knygos ir CD ,,Neregėta Lietuva“ pristatymas. Vaikai buvo sužavėti iš paukščio skrydžio fotografuotomis gražiausiomis Lietuvos vietomis. Moksleiviai diskutavo kokie tai miestai, kur randasi šios gražios vietovės, pasakojo kur jie lankėsi. Daugiausia džiaugsmo suteikė Lentvario ir Trakų vaizdai.
Baigiantis popietei Lentvario miesto bibliotekos vedėja K. Mečkovska padėkojo moksleiviams už dalyvavimą ir prisiminimui padovanojo atvirukus su vaizdais iš knygos ,,Neregėta Lietuva“.

 

Komentarai