Žmoguje viskas turi būti gražu

2010-jų metų sausio mėnesį sukako 150-sios garsaus rusų rašytojo Antono Čechovo gimimo metinės.
Šį jubiliejų paminėjo ne tik rusų tauta, bet ir rašytojo kūrybos gerbėjai kitose šalyse. Teatruose statomos jo pjesės, mokyklose vyksta atviros pamokos. Ne išimtis ir Lentvario miestas, kurio bibliotekoje vyko pažintinė Antono Čechovo gyvenimo ir kūrybos popietė ,,Žmoguje viskas turi būti gražu“. Šiai popietei ruošėsi bibliotekos darbuotojos ir Lentvario M. Šimelionio gimnazijos III-iųjų klasių gimnazistai, kurie mokosi rusų kalbos. Gimnazistus parengė mokytojos A. Janavičienė, A. Kazurienė ir J. Peciukonienė.
Popietę pradėjo vyr. bibliotekininkė Rasa Zdanevičienė. Ji pateikė informaciją apie tai , kaip kitose Europos šalyse yra minimas rusų rašytojo jubiliejus. Vėliau apie rašytoją ir jo kūrybą pasakojo gimnazistai: A.Yssebgel ir A. Afanasenko. Humoristinius apsakymus, kūrinių ištraukas rusų ir lietuvių kalbomis skaitė E. Blikertaitė, K. Dausinaitė, K. Petrovskaja, M. Urbaitytė, J. Zdanevičiūtė. Rašytojo gyvenimo ir kūrybos kelią apibendrino rusų kalbos mokytoja Aldona Kazurienė.
Visi popietės dalyviai liko patenkinti. Tai ne tik rašytojo jubiliejaus paminėjimas, bet ir svarbus žingsnis į rusų literatūros pažinimą, skaitymo skatinimą.
Popietės pabaigoje vyr. bibliotekininkė Rasa Zdanevičienė pristatė literatūros parodą, skirtą rašytojo jubiliejui, visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Lentvario M. Šimelionio gimnazijos IIIb klasės mokinė Karolina Petrovskaja. Nuotraukos Rūtos Minkevičienės


 

Komentarai