BEVEIK SUAUGĘ

,,Autorius knygą sukuria, visuomenė ją priima arba atmeta. Knygos kūrėjas - autorius, jos likimo kūrėjas - visuomenė" - sakė Viktoras Hugo.

Knygų serijos ,,Beveik suaugę" sėkmę lėmė paaugliai, kuriems ir yra skirtos šios knygos. Tai įvairių užsienio autorių kūriniai, kurių siužetai vilioja paimti knygą į rankas net ir tuos, kurie nemėgsta skaityti.

2010 metų balandžio 30 dieną į naujas patalpas įsikėlusioje Lentvario miesto bibliotekoje vyko knygų serijos ,,Beveik suaugę" pristatymas. Tai Lentvario miesto bibliotekos projekto ,, Nuo knygos iki meno" antrasis renginys. Jame dalyvavo trijų mokyklų - Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos, Lentvario I vidurinės mokyklos ir Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinės mokyklos mokiniai.

Renginio metu buvo pristatytos ir išsamiai aptartos šios knygos: B. Blobel ,,Meilė tarsi pragaras" itin šokiravusi Elizabeth Zalles ,,Ir vis dėlto šausiu", Mark Roberts knyga apie smurtą ,,Rytojus priklauso man", Brigitte Lowry ,,Linkėjimai nuo Džordžijos". Didžiausio paauglių dėmesio sulaukė skandalingųjų knygų autoriaus Melvino Burgesso žymiausi kūriniai ,,Nikas Deinas", ,,Eiprilės meilė", ,,Darant tai", ,,Heroinas". Diskusijos metu mokiniai išsakė savo nuomones apie kiekvieną šių knygų, kalbėjo apie labiausiai patikusius jų veikėjus, romanų stilių. Diskusijos pabaigoje paaiškėjo, kad dar šios serijos knygų neskaičiusį jaunimą labiausiai sudomino Melvino Burgesso romanai ,,Darant tai" ir ,,Heroinas".

Vykdydami šį projektą, mokiniai turėjo laisvę skaityti tai, kas kiekvienam arčiau širdies. Galima teigti, kad šis projekto tikslas buvo pasiektas, nes ,,Beveik suaugę" serijos knygos buvo tiesiog išgraibstytos iš lentynų.
Dėkojame Lentvario bibliotekos darbuotojoms, gimnazijos ir vidurinių mokyklų lietuvių kalbos mokytojoms už pastangas sudominti Lentvario jaunimą naujomis knygomis ir už galimybę pasidalinti įspūdžiais apie perskaitytas knygas.


Jolita Uscilaitė, Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos Ia klasės mokinė

Komentarai

  1. Sveikos,
    šaunuolės.....tiek renginių pas jus. Tik teksta išlyginkite kai įdedate į savo ,,bloga"

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą