Lentvario bibliotekoje – meninio ugdymo dirbtuvės vaikams 

Biblioteka – Tavo antri namai, kur jauku ir įdomu, kur atėjus norisi pasilikti ilgėliau, pabūti tyloje, pailsėti nuo beprotiško šių laikų bėgimo, konkurencijos, dėmesio siekimo, varginančių tikslų. Čia gali sustoti, nurimti, įsiklausyti į tvyrančią ramybę ir visai netikėtai pajausti, koks turtingas ir nuostabus yra Tavo gyvenimas.
Tai žodžiai atspindintys šių metų balandžio 23-30 d. vykusios 10-osios Nacionalinės bibliotekų savaitės tikslus. Balandžio 29 d. Lentvario miesto biblioteka, prisidėdama prie Nacionalinės bibliotekų savaitės minėjimo, organizavo meninio ugdymo dirbtuves vaikams ,,Skaitau, lipdau, vaidinu“. Tai yra bibliotekos projekto ,,Nuo knygos iki meno“, dalinai finansuojamo Kultūros ministerijos, renginys. Renginyje dalyvavo Lentvario pradinės mokyklos 4d klasės mokiniai, kuriuos į biblioteką atlydėjo auklėtoja Bronė Zagorskienė. Vaikučius pasitiko bibliotekos darbuotojos Vilma, Rasa ir Rūta. Vedėja Kristina Mečkovska pasveikino pirmą kartą atvykus į naujas bibliotekos patalpas. Mokiniai buvo suskirstyti į tris grupes ir susodinti aplink stalus, kurie buvo paruošti lipdimui iš modelino. Vaikų skyriaus vyr. bibliotekininkė Vilma Kmitienė perskaitė daugeliui žinomą pasakėlę ,,Pirštinė“. Vaikučiai įdėmiai išklausę ėmėsi darbo, pasiskirstę lipdė pasakos veikėjus: senį, šuniuką, peliukę skrebukę, varliukę šokliukę, kiškiuką strakaliuką,laputę kūmūtę, vilkelį pilkelį, šernaitį iltaitį ir lokelį tėvelį. Viravo gera nuotaika, vaikai šurmuliavo, padėjo vieni kitiems, juokavo. Kadangi dauguma lipdė iš modelino pirmą kartą, kai kurie pasakos veikėjai gavosi labai originalūs. Pabaigę ir apžiūrėję vieni kitų darbelius, dar kartą išklausę pasakos ir pasidalinę vaidmenimis, ją suvaidino.  

Renginiui pasibaigus mokiniams buvo
padovanotas likęs modelinas ir akriliniai dažai. Vaikai pažadėjo mokykloje nudažyti savo darbelius ir atnešti į biblioteką, kur bus surengta jų kūrybinių darbelių paroda ,, Lipdome pasaką“.
Vaikystė – palankus laikas ugdyti žmogui gamtos duotą gebėjimą kurti grožį. Bibliotekos darbuotojos padėjo mokiniams kūrybiškai atsiskleisti, išlaisvinti savo kūrybinę energiją. O žinios ir išgyvenimai, kuriuos vaikai patiria aktyviai veikdami, įsminga į jų sąmonę labai giliai.

Lentvario miesto bibliotekos vyr. bibliotekininkė Vilma Kmitienė

Komentarai