GYVENIMAS - TAI NESUŠOKTAS TANGO
 
Gegužės 27 d. Lentvario miesto bibliotekoje vyko tradicinis Lentvario literatų kūrybos vakaras ,,Gyvenimas - tai nesušoktas tango". Renginyje dalyvavo ir savo kūrybą skaitė literatų brolijos ,,Aukuras" nariai - V. Talačka, V. Masalskaitė-Čigienė, S. Jezerskienė, A. Kutkinas, E. Jasiukevičienė, J. Miglinas, R. Minkevičienė, A. Girdziušienė ir į Lentvario būrelį neseniai įsiliejusi poetė D. Svežakovienė. Renginio metu buvo pristatytos 2010 metais išleistos Lentvario literatų knygos.
Vytautas Talačka kalbėdamas apie savo knygą ,,Tėviškės ilgesys" pasakė, kad šioje knygoje surinktos jo mintys ir išgyvenimai. Rinkinio turinį sudaro ne tik poezija, bet ir miniatiūros bei dedikacijos. Literatas akcentavo, kad jam nepatinka, kai poetus-mėgėjus vadina ,,grafomanais", kadangi jų kūryba kartais būna geresnė ir nuoširdesnė, negu pripažintų poetų, nes jie rašo savo malonumui.
 
Aleksejus Kutkinas pasakė, kad savo knygą ,,Delfinija - sielos dievaitė" skyrė savo mamai Jelizavetai Kutkinai, kurią neapsakomai mylėjo. Poeto kūryba atspindi jo gyvenimą tremtyje, Udmurtijos krašte. Tai yra antroji autoriaus knyga. Pirmoji tuo pačiu pavadinimu buvo išleista 2009 metais lietuvių kalba.
Renginyje buvo pristatytas šiais metais išleistas naujas Trakų krašto literatų brolijos ,,Aukuras" almanachas ,,Trakuvos literatų kūryba". Šis almanachas skirtas Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui ir ,,Aukuro" veiklos dešimtmečiui. Knygoje - 42 literatų mintys, jausmai ir viltys išsakytos kūryboje. Džiaugiamės, kad net 14-os Lentvario literatų kūryba patalpinta naujame almanache. Renginio metu literatai sukūrė bendrą eilėraštį pavadinimu ,,Gyvenimas - tai nesušoktas tango".Renginyje skambėjo Svajūno Mikutos atliekamos dainos apie gyvenimą. Visus sudomino svečiai iš Trakų Živilė ir Audrius Kacelavičiai, kurie trumpai pristatė argentinietiškojo tango istoriją ir papasakojo apie šokio savitumą.
Po to svečiai pademonstravo, kaip yra šokamas šis jausmingas dviejų partnerių šokis. Visi svečiai buvo pavaišinti karšta arbata, sumuštiniais ir sausainiais. Renginį padėjo organizuoti Trakų r. kultūros rūmų Lentvario filialo administratorė Viktorija Šamatovičienė.

Eglė Jasiukevičienė
Rūta Minkevičienė

Komentarai