VAKARAS SU KNYGA

Gegužės 30 d. Lentvario ir jo apylinkių gyventojai turėjo progą pamatyti Menų spaustuvės jaunųjų menininkų spektaklį ,,Vakaras su knyga", pagal Michailo Bulgakovo romaną ,,Meistras ir Margarita". Šis spektaklis yra Lentvario miesto bibliotekos projekto ,,Nuo knygos iki meno", dalinai finansuojamo Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, baigiamasis renginys.
Vieną dieną spektaklio autorius, Vidas Bareikis sugalvojo kitaip pažvelgti į legendinį Bulgakovo kūrinį ,,Meistras ir Margarita". Sutikęs su Bulgakovu, kad ,,plyta šiaip sau niekada ir niekam ant galvos nenukrenta", jis sukūrė spektaklį ,,Vakaras su knyga", kurio pagrindinis veikėjas - ne Meistras ir ne Margarita, o dantis atkišęs Kipšas. Spektaklyje vaidina du aktoriai - Vidas Bareikis ir Indrė Lencevičiūtė. Abu neseniai baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Gintaro Varno vadovaujamą aktorių kursą. Tačiau ,,Utopija" teatro aktorius bei vienas grupės ,,Suicide DJs" narių Vidas Bareikis scenoje tikrai ne naujokas - jam pažįstama ne tik scena, bet ir teatro bei šou pasaulio užkulisiai. Aktorius jau yra sukūręs nemažai vaidmenų scenoje - Gintaro Varno ,,Dekalogas", ,,Žvaigždžių kruša" ir kituose spektakliuose. ,,Vakaras su knyga" yra jo režisūrinis debiutas. Per šį kūrinį autorius bando mums kalbėti apie opius klausimus - tikėjimą, amžiną meilę, šiuolaikinio žmogaus susidievinimą. Žiūrovus papirko profesionali ir nuoširdi Vido Bareikio vaidyba. Spektaklio pradžioje jis nedrąsiai įžengia į sceną su knyga rankose ir pradeda skaityti knygos ,,Meistras ir Margarita" ištrauką. Mums beklausant aktorius prieš mūsų akis pavirsta visai kitu personažu, kuris mums palaiko kompaniją beveik viso spektaklio metu. Aktorių įkūnijami personažai keičiasi akimirksniu - Margarita nepastebimai virsta Begemotu, o Meistras netikėtai prabyla Volando balsu. Žiūrovams labai patiko Begemoto, spektaklio pasakotojo vaidmuo, kuris nuolat palaikė ryšį tarp scenos ir salės. Gerai parinkta spektaklio muzika ryškiai atspindi personažų jausmus. 

Spektaklio scenografiją kūrė Marta Vosyliūtė, garsų klausimais talkininkavo Vainius Sodeika, o režisūriniais - Gintaras Varnas ir Ainis Storpirštis. Žiūrovai dėkojo aktoriams už aukšto lygio pasirodymą negailėdami jiems audringų plojimų. Tuo tarpu pavargęs, bet laimingas, kad žiūrovai suprato jo kūrybą, Vidas Bareikis sakė. kad šiuo metu ruošia kitą spektaklį. Taigi linkime jam ir jo komandai kuo didžiausios sėkmės.

Lentvario filialo vedėja Kristina Mečkovska

Komentarai