Kalėdų Senelis ir Kalėdos

Toli, labai toli Šiaurėje, begalinėse Laplandijos platybėse stūgso paslaptingas kalnas, kurio pavadinimas skamba Korvatunturi. Prie pat kalno papėdės, pasislėpęs nuo visų žmonių, gyvena Kalėdų Senelis su savo žmona, padėjėjais elfais ir elniais. Kalėdų Senelis čia gyvena jau taip seniai, kad net neatsimena, kada čia atsikraustė. Kalėdų Senelis nedaug pasakoja apie savo namus, bet užtat sako, kad kalnas, kurio pavadinimas išvertus reiškia Ausies Kalnas, padeda išgirsti ir sužinoti visas slapčiausias vaikų ir suaugusių svajones bei troškimus.
Pats Kalėdų Senelis taipogi apsuptas daugybės mitų. Žmonės nuo neatmenamų laikų ginčijosi dėl tokių klausimų kaip, koks yra Kalėdų Senelio amžius, kur jis gyvena, kokio dydžio batus nešioja ar koks jo mėgstamiausias šokoladas.

Kalėdų Senelis visada norėjo žinoti, kaip Kalėdos švenčiamos kitose šalyse ir jis gerbia įvairius papročius. Bet jeigu paklaustumėt jo, kas yra geriausia per Kalėdas, tai jis atsakytų – vaikai. Nuolat domėdamasis, kaip elgiasi visi pasaulio vaikai ir žiūrėdamas, kad jie neišdykautų Kalėdų Senelis mano, kad tai svarbiausias dalykas pasaulyje.

Kalėdinės dovanos yra svarbi Kalėdų Senelio padėjėjų užduotis. Elfai praleidžia daugybę valandų skaitydami dovanų sąrašus, o pirmieji laiškai pradeda keliauti jau pirmaisiais metų mėnesiais. Kuo arčiau Kalėdos, tuo daugiau laiškų pradeda plaukti. O dovanų kalnas vis auga.

Senelis randa beveik visus įmanomus daiktus dovanų sąrašuose. Bet Kalėdų Senelis bene laimingiausias, kai vaikai prašo ko nors ne tik sau, bet ir kitiems: broliams, sesėms, savo augintiniams, geriausiems draugams, neturtingiesiems ar tiems, kuriems reikia pagalbos.

Žmonės dažnai klausia, ar pats Kalėdų Senelis ko nors nori gauti dovanų. Ir, aišku, jis turi savo sąrašą:

šypsenos iš visų, šypsenos visiems, keletas šiltų ir patogių vilnonių kojinių, kad vaikai būtų geri, suagusieji, kurie būtų geri vaikams, vaikų, kurie būtų geri elniams ir šunims, ir kengūroms, ir visiems Dievo tvariniams, šokolado ir dar keletos šypsenų. Štai koks Kalėdų Senelio dovanų sąrašas.

Komentarai