NAUJI  METAI  SU NAUJOMIS  KNYGOMIS

  2010 metų gruodžio pabaigoje mūsų biblioteka pasipildė naujomis knygomis, kurias įsigijome   už skaitytojų paaukotus 2 procentus pajamų mokesčio. Pristatome keletą įdomesnių kūrinių:

Herbjorg Wassmo
Tora. Beodis dangus (Trečia dalis)
 
Beodis dangus - paskutinioji trilogijos apie Torą dalis, įvertinta Šiaurės šalių literatūrine premija.
Čia ir vėl sutinkame Torą - vokiečio pavainikę, mergaitę iš Salos. Skaudūs išgyvenimai palieka jautrioje mergaitės sieloje žaizdas. Ji tampa tarsi „beode". Nuo žmonių Tora slepiasi už savųjų gabumų bei nuklysdama į giliausias fantazijas. Rakelė ir Simonas - dvi gerosios jėgos šalia. Tačiau ji pati pavojingai balansuoja tarp fantazijos ir kasdienybės.
Toros trilogija - yra vienas didžiausių pasisekimų šiuolaikinėje norvegų literatūroje.

  Stieg Larsson
  Mergina su drakono tatuiruote
 
Kaip ištirti nusikaltimą, įvykdytą prieš 40 metų?

Stiego Larssono (1954-2004) Millennium trilogija yra unikalus literatūrinės sėkmės pavyzdys tiek tarp kritikų, tiek tarp skaitytojų. Ji užkariavo visus įmanomus bestselerių sąrašus Europoje ir pasaulyje. Tarptautinė knygų leidybos sensacija, Nr. 1 bestseleris Prancūzijoje daugiau nei 35 savaites (aplenkęs net Harį Poterį!), perkamiausia visų laikų knyga Danijoje .

Robin Sharma
Vienuolis, kuris pardavė "Ferrarį"

„Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį“ - tai istorija apie Džulianą Mantlį, žymų advokatą, kuris dėl netvarkingo gyvenimo būdo patiria beveik mirtiną širdies smūgį pilnoje teismo salėje. Jo fizinė negalia sukelia ir dvasios krizę, kuri paskatina jį keisti gyvenseną ir ieškoti atsakymų į svarbiausius būties klausimus. Tikėdamasis rasti laimę, jis leidžiasi į nepaprastą kelionę po Indiją, susipažįsta su senovine kultūra ir joje aptinka veiksmingą būdą, kaip pažadinti proto, kūno ir sielos galias, išmoksta gyventi aistringai, tikslingai ir ramiai. Knygoje nuostabiai dera amžina Rytų išmintis ir griežtas Vakarų sėkmės mokslas.


Taip pat įsigijome Robin Sharma knygas ,,Nebijok gyventi" ir ,,Kas verks, kai tu mirsi".

 Helena Mniszek
  Raupsuotoji (I ir II d.)
Nepakartojama, jaudinanti dviejų žmonių likimo istorija.
1909 metais išleistame rašytojos Helenos Mniszek (1878–1943) romane „Raupsuotoji“ pasakojama dramatiška meilės istorija. Jaunutė paprasto dvarininko dukra Stefanija, nusivylusi buvusiu sužadėtiniu, mokytojauja didikų dvare. Ten ji sutinka senojo pono anūką – ambicingą giminės turtų paveldėtoją Valdemarą, kadaise garsėjusį audringu gyvenimu. Kaip pasisuks Stefanijos likimas?..


Arthur Golden
Geišos išpažintis

Tai knyga, parašyta su tokiu antgamtišku atsidavimu subtiliai Kijoto geišų kultūrai, kad baigę ją skaityti, jaučiatės taip, lyg būtumėte patekę ne tik į kitą pasaulį, bet ir pažinę svetimą bei nepaprastą sielą.
"Geišos išpažintyje" mes įžiangiame į pasaulį, kuriame svarbiausia yra paviršutiniškas savęs rodymas, kur mergaitės nekaltybė, lyg aukcione, parduodama turtingiausiam pirkėjui, kur moterys mokomos linksminti galios turinčius vyrus ir kur meilė tėra paniekos verta iliuzija.

Yasmina Khadra

Kabulo kregždės

Jasmina Kadra (Yasmina Khadra) daugelį metų rašė knygas, turėjusias pasisekimą visame pasaulyje, bet tas pasaulis nieko nežinojo apie Jasminą Kadrą. Paslaptis buvo atskleista tik 2001 m. Pasirodė, kad žymioji rašytoja - tai aukšto rango Alžyro kariškis Mohamedas Muleseulas (Mohammed Moulessehoul), ištarnavęs armijoje 36 metus, paskui išėjęs į atsargą ir atsidėjęs literatūriniam darbui. Slapyvardžiu jis pasirinko du žmonos vardus, taip norėdamas jai ir visoms Alžyro moterims pareikšti susižavėjimą ir meilę.
Sugriautame, pragariško karščio kamuojamame Kabule gyvenimo prasmės ieško du vyrai ir dvi moterys: išsilavinęs, bet nuskurdęs pirklio sūnus, neturinti teisės dirbti advokatė, kalėjimo prižiūrėtojas, priverstas stebėti viešas egzekucijas, ir nepagydoma liga serganti jo žmona. Jie, kaip ir visa afganų tauta, traumuoti karo ir talibų sėjamos beprotystės. Tačiau net ten, kur tvyro visuotinis pamišimas, meilė nepasiduoda ir stengiasi daryti stebuklus. Bet ar stebuklų gali būti šalyje, kur "linksmybės tokios pat žiaurios, kaip linčas"?

Jodi Picoult
Gailestingumas

Didelio populiarumo visame pasaulyje sulaukusio romano „Mano sesers globėjas" autorė Jodi Picoult kritikų ir skaitytojų labiausiai vertinama dėl sugebėjimo subtiliai atskleisti sudėtingus žmogaus jausmus, žmonių tarpusavio santykius. Knygoje „Gailestingumas" rašytoja dar kartą pereina plonu siūleliu tarp klaidos ir dramos, kuria meilės istoriją. Romano herojams tenka rasti pusiausvyrą tarp „duoti" ir „imti", kurios reikalauja santuoka, atsakyti į sudėtingus klausimus: kada meilė peržengia moralinės pareigos ribą ir ką iš tikrųjų reiškia mylėti vienam kitą.

Guillaume Musso
Ar būsi ten?

Guillaume Musso (Gijomas Miuso, g. 1974 m.) - populiarus šiuolaikinis prancūzų rašytojas, lietuvių skaitytojams pažįstamas kaip romano „O paskui...“ autorius. G. Musso knygos išverstos į daugiau kaip 20 kalbų ir beveik visos pateko į perkamiausių knygų sąrašus Prancūzijoje ir užsienyje.
Visiems bent kartą gyvenime iškyla klausimas – jei gautume galimybę grįžti į praeitį, ką pakeistume savo gyvenime? Jei galėtume gyventi iš naujo, kokias klaidas bandytume ištaisyti? Kokį skausmą, kokius sąžinės priekaištus ir apgailestavimus nuspręstume ištrinti? Ar tikrai išdrįstume savo gyvenimui suteikti naują prasmę? Tačiau kuo tada taptume? Kur nueitume? Ir su kuo?

Taip pat įsigijome nemažai populiarių ir moksleiviams reikalingų programinių klasikinių kūrinių: ,,Altorių šešėly" V. Mykolaičio-Putino, ,,Balta drobulė" A. Škėmos, ,,Stiklo šalis.Šermenys" V. Juknaitės, ,,Vakarų fronte nieko naujo", ,,Trys draugai"  E. Remarko, ,,Trys muškietininkai" A. Dumas, ,,Sakmė apie Juzą" J. Baltušio, ,,Pienių vynas" R. Bradbury, ,,Ragana ir lietus", ,,Pragaro sodai", ,,Miegančių drugelių tvirtovė" J. Ivanauskaitės, ,,Liūdna pasaka" J. Biliūno, ,,Skirgaila" V. Krėvės, ,,Geriausios Šerloko Holmso ir daktaro Džono H. Vatsono istorijos" A. Conan Doyle, ,,Džonatanas Livingstonas Žuvėdra" R Bacho, ,,Guliverio kelionės" J. Swifto, ,,Metai" K. Donelaičio, ,,Romeo ir Džuljeta", ,,Hamletas" V. Šekspyro, ,,Priešaušrio vieškeliai" B. Radzevičiaus, ,,Palangos Juzė" M. Valančiaus, ,,Pragiedruliai" J. Tumo-Vaižganto, ,,Meilė, džiazas ir velnias" J. Grušo ir daug kitų įdomių knygų suaugusiems ir vaikams.

KVIEČIAME APSILANKYTI BIBLIOTEKOJE IR IŠSIRINKTI  NAUJŲ  KNYGŲ.

Komentarai