APDOVANOTI  ,,PROTŲ KOVOS"  NUGALĖTOJAI
Šiuolaikinio gyvenimo nesuvokiame be interneto. Internetas atvėrė bendravimo, informacijos perdavimo, atradimo bei kaupimo galimybes, kurių prieš pusę šimtmečio gyvenę žmonės nebūtų galėję net įsivaizduoti. Tačiau naudojimasis internetu turi ir tamsiųjų pusių. Internetas yra vieša erdvė, kurioje būtina elgtis atsargiai, kad nekiltų pavojus mums patiems ar net mūsų artimiesiems. Visą vasario mėnesį projektas ,,Bibliotekos pažangai“, TV personažas Gustavas ir Lietuvos viešosios bibliotekos kvietė vaikus ir suaugusius ateiti į savo biblioteką, sužinoti apie atsargų elgesį internete, pasinerti į žinių  ir pavojų kupiną virtualų pasaulį ir parodyti savo žinias „Protų kovose“. 

Trečioje ,,Protų kovoje“ su Gustavu, kuri vyko vasario 22 dieną ir buvo skirta gimtajai kalbai, mūsų komanda ,,Ferrari“ laimėjo 1-ąją vietą tarp 2099 komandų iš visos Lietuvos. Tai buvo rinktinė Lentvario jaunimo komanda, kurioje žaidė studentas Eugenijus Lapuchinas, gimnazistai Justina Zdanevičiūtė ir Miroslavas Vitkovskij, moksleivis Dmitrij Knel. Klausimai buvo gana sudėtingi ir iš įvairių sričių. Reikėjo gerai išmanyti gimtosios kalbos rašybos taisykles, būti susipažinus su įžymiausių Lietuvos kalbininkų bei rašytojų kūriniais, prisiminti žemesnėse klasėse skaitytas pasakas, žinoti senovės lietuvių dievus bei puikiai minti mįsles ir spręsti galvosūkius.


Komandos „Ferrari“ dalyviai nesunkiai atspėjo, kad pirmąsias lietuvių kalbos gramatikos taisykles sukūrė Martynas Mažvydas, žinojo, kad Milda yra laikoma lietuvių pagonių meilės deive, teisingai atsakė, kad parodytoje nuotraukoje vaizduojama Tolminkiemio bažnyčia, kurioje kunigavo rašytojas Kristijonas Donelaitis, nesuklydo klausiami apie pasakos „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių“ herojus bei daugelyje kitų atsakymų. Mūsų komanda vienintėlė teisingai atsakė į visus papildomo turo klausimus ir užtikrintai tapo nugalėtoja. Ji buvo apdovanota diplomais, saldumynais, plakatais su Gustavo parašu, projekto ,,Bibliotekos pažangai" suvenyrais ir ,,Tiketos“ įsteigtais prizais. Dar viena mūsų komanda užėmė aukštą ir garbingą 22 vietą. Ji taip pat bus apdovanota saldžiais prizais. Džiaugiamės kartu su mūsų jaunimu ir dėkojame už aktyvų dalyvavimą projekto ,,Bibliotekos pažangai“ renginiuose.

Komentarai