IŠRINKTOS 2010 METŲ GERIAUSIOS KNYGOS
Vilniaus knygų mugės metu tradiciškai paskelbtos 2010 metų lietuvių autorių geriausios knygos. Jomis komisija ir skaitytojai išrinko:

Suaugusiųjų kategorijoje - M. Martinaičio biografiniai užrašai "Mes gyvenome" (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla).
Autorius atsiminimų knygoje ne tik kalba apie savo vaikystę ir paauglystę, bet ir vaizdžiai pasakoja apie anų laikų Lietuvos kaimo gyvenimą, atskleidžia žmonių pasaulėžiūrą ir mąstyseną, įžvalgiai lygina su smarkiai pasikeitusiu vėlesnių laikų pasauliu.


Paauglių kategorijoje - V. Račicko liūdna istorija apie jaunimą "Baltos durys"(leidėjas V. Račickas).
Tai romanas apie paauglius, jų svajones, ieškojimus ir klystkelius. Išties liūdna istorija, kuri gali paliesti kiekvieną iš mūsų.



Vaikų kategorijoje - R. Černiausko smagių istorijų knyga "Vaikai ir vaiduokliai" (Versus aureus).

Tai smagių istorijų knyga vaikams, kurie domisi neįprastais nuotykiais. Joje pasakojama, kaip smagu būtų eiti į mokyklą, jei vaikų ten kasdien lauktų mažas vaiduokliukas. Su juo ne tik galima būtų pasitarti, jei nežinai atsakymo į mokytojos klausimą, bet ir pasikalbėti, nes jis – tikras draugas. O svarbiausia – jo niekas nemato.

 Visas šias knygas jūs galite rasti ir paskaityti Lentvario miesto bibliotekoje.
            
 Akcijos „Metų knygos rinkimai“ tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, kelti mūsų visuomenėje skaitymo prestižą. Akcijos idėja – pristatyti geriausius praeitais metais išleistus lietuvių literatūros kūrinius. Metų knygos rinkimuose dalyvaujančios knygos skelbiamos kiekvieną rudenį.

Komentarai