Kas garsina Lietuvą?

Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinės mokyklos 9 klasės mokiniai kovo 8 – tą dieną Lentvario viešojoje bibliotekoje dalyvavo renginyje, skirtame paminėti Kovo 11 – tąją. Mokiniai pasakojo apie žinomus Lietuvos žmones, kurie, vaikų manymu, nuo nepriklausomybės atkūrimo pradžios labiausiai nusipelnė Lietuvai ir išgarsino ją pasaulyje per šiuos du dešimtmečius.


Buvo pasakojama apie Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos pirmininką Vytautą Landsbergį, prezidentus Algirdą Brazauską, Valdą Adamkų, Rolandą Paksą ir Dalią Grybauskaitę. Taip pat mokiniai pasakojo apie poetą Justiną Marcinkevičių, rašytoją Jurgą Ivanauskaitę, įžymius sportininkus, tokius kaip Žydrūnas Savickas, Ričardas Berankis, Arvydas Janonis, Virginijus Alekna, Jurgis Kairys. Devintokai taip pat prisiminė ir Trakų krašto žmonių pasiekimus, nebuvo pamiršti ir Lietuvos vaikų pasiekimai.


Vėliau bibliotekos darbuotojos organizavo viktoriną, kurioje buvo klausimų iš įvairių sričių: istorijos, kultūros, gamtos, sporto ir kt. Vaikai traukė korteles ir teisingai atsakę į klausimą galėjo užsidirbti vieną tašką.  Mokiniai ne tik smagiai praleido laiką, bet ir sužinojo daug naujų dalykų, geriau susipažino su mūsų kraštu ir jo kultūra. Susipažino su bibliotekoje veikiančia paroda skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai. Mokiniams pasirengti padėjo lietuvių kalbos mokytojos Aušra Girdziušienė ir Alė Matusevič bei istorijos mokytoja Alina Narkevič.

Komentarai