NAUJOS KNYGOS BIBLIOTEKOJE

Trapumas

Jodi Picoult

Šešiametė Šarlotės ir Šono O'Kyfų dukrelė Vilou serga reta trapių kaulų liga, dėl kurios per neilgą savo gyvenimą jau iškentė daugybę kaulų lūžių, iš jų septynis - dar net negimusi. Šarlotė, gera konditerė, išėjo iš darbo, kad galėtų nuolat rūpintis Vilou, ir kaip įmanydama saugo ją, o kai vis dėlto nepavyksta - stengiasi palengvinti vaiko vargus. Kai advokatė praneša O'Kyfams apie galimybę pateikti neteisėto gimimo ieškinį, kuriuo būtų siekiama pripažinti akušerę ginekologę - kartu ir Šarlotės geriausią draugę - kalta dėl to, kad nenustatė Vilou ligos pakankamai anksti, kai dar įmanomas abortas, šeima ima byrėti. Šarlotė, įsijautusi į puolimą, darosi vis agresyvesnė; Šonas nepritaria tokiam ieškiniui ir parašo skyrybų prašymą; o Amelija, paauglė Vilou sesuo, kovodama dėl tėvų dėmesio pasiduoda bulimijai ir ima žaloti save...


Ar pavyks šiai šeimai įveikti išbandymus?

 
Isos slėnis (II leidimas)
Czeslaw Milosz


"Isos slėnis" - poetiškiausia Czeslawo Miloszo knyga, kurioje kaip poemoje persipina tylia paslaptimi švytinti realybė ir vaikystės pasaulio atradimai - nuo gamtos grožio iki žmogaus dvasinio dosnumo. Pasakojimas apie savo laiką, savo amžininkus ir jų likimus, savo gimtinę "Isos slėnyje" netikėtai įgauna jaukaus universalumo. Atidus, išsaugojęs moralines ir estetines vertes, skaitytojas šioje knygoje įžvelgs patvirtinimą, kad ilgesiu tampanti praeitis yra veiksmingesnė už darbartį.




 Paskutinė naktis Tvisted Riveryje  

John Irving 

1954-aisiais Naujojo Hampšyro šiaurėje, „anaiptol neklestinčiame" Tvisted Riverio miestelyje, kur „labai trūko moterų ir dažniausiai kaip tik dėl to kildavo muštynės", o „ištvirkavimas ir besaikis gėrimas atrodydavo tarsi kokia liga", - sunerimęs dvylikametis virėjo sūnus vietos konsteblio draugę, tėčio meilužę, palaiko meška. Vienas taiklus smūgis keptuve, ir berniukas su tėčiu tampa bėgliais.

Emausas

Alessandro Baricco
„Emausas" - keistas, neįprastas, savitas jausmų romanas; kaip ir jo herojai, jauni šešiolikos, septyniolikos metų vaikinai, kurie gyvena savo atskirame pasaulyje ir, užuot trankęsi po barus ir diskotekas, eina giedoti į bažnyčią, savanoriškai slaugyti senelių vargšų ligoninėje, nes jie - „katalikai, tikintys", laikosi ypatingų nuostatų, nesuderinamų su suaugusiųjų taisyklėmis. Tačiau netikėtai į tą pasaulį įsiveržia uraganas - Andrė, mergina iš kito pasaulio, kuri primeta jiems kitą gyvenimo būdą, atveria naują erdvę, kur viešpatauja meilė, seksas, neapykanta, mirtis...



Šešios progos numirti

Algimantas Čekuolis
Ši knyga - apie mus supančio pasaulio tikrovę. Ji skirta tiems, kurie nebijo suabejoti pripažintais mitais, kurie ieško faktų ir jungčių tarp jų, o išvadas moka daryti patys. Dalis tekstų parašyta ruošiant televizijos laidas, naršant po visų žemynų spaudą, radiją, televiziją bei iš kelionių, į kurias autorius leidžiasi 5-6 kartus per metus. Bet tai ne kelionių aprašymai.


Pirmą kartą Algimantas kalba ir apie save. Apie įvykius, kurie jį suformavo. Juokauja: „Nenoriu, kad, kai ateis laikas, kiti vargtų, bandydami ką nors išgalvoti."


Ši knyga nėra ankstesniųjų šio autoriaus knygų pakartojimas nei jų tęsinys.


Taip pat gavome šias knygas:

1. L. J. Smith  ,,Vampyrės dienuoraštis" 1 ir 2 knyga
2. R. James ,,Tobula klasta"
3. Hong Ying  ,,Šanchajaus sugulovė"
4. S. Brown ,,Aklavietė"
5. Al - Nahi Donya ,,Dykumos angelas"
6. L. Walden ,,Maorės prakeiksmas"
7. A. Čekuolis ,,Staigmenos ir kiti žinomi dalykai"
8. L. Andrikienė ,,Aš, Laima Andrikienė, prisiekiu..."
9. E. Rankin ,,Vandenio era"
10. C. M. Higgins ,,Pasiimk mano širdį"
11. J. Picoult ,,Kita širdis"
Ir dar daug kitų idomių knygų.  Kviečiame apsilankyti.

Komentarai