KŪRYBA TURI BŪTI NUOŠIRDI


Gegužės 18 d. Lentvaryje svečiavosi žinoma ir talentinga poetė Alma Karosaite. Renginyje dalyvavo Lentvario pradinės mokyklos pirmokai, antrokai ir ikimokyklinukai, kurie paruošė įdomią programėlę. Mokiniai nustebino poetę gražiai deklamuodami ir vaidindami mėgstamiausius jos eilėraštukus apie bitutes, debesėlius, saulutę, lietutį, asiliuką ir daug, daug kitų. Išklausius skaitovus Alma Karosaitė pasakė, kad suprato kiek daug yra vaikučių Lentvaryje mėgstančių jos eiles.


,,Dabar grįžus namo reikės sėstis prie stalo ir kurti naujus eilėraščius, nes jeigu dar nors keli vaikai būtų panorėję deklamuoti, jiems pritrūktų eilių,“ - pajuokavo poetė.
Vėliau poetė pasakojo apie savo vaikystę, gimtąjį kraštą, labai gražiai paaiškino kaimo, kuriame lankė pradinę mokyklą pavadinimą: Dirvonakis -  dirvono akys. O ir pačią mokyklą ir mokytojus prisiminė su didele meile, nes vienoje didelėje klasėje mokėsi vaikai iš aplinkinių kaimų, visi vieni kitus pažinojo, buvo kaip viena didelė šeima. Šioje mokykloje ji parašė savo pirmąjį eilėraštį. O augo poetė kaip ir visi kaimo vaikai, apsupta gamtos ir įvairių gyvuliukų, žvėrelių. Todėl ir rašo daugiausia apie katinuką, šuniuką, asiliuką, ožiuką, vilką, zuikutį, gaidelį, vištytę, bitutes, lietų, saulutę, snaiges ir žinoma apie vaikučius. Ir dabar namuose Karosaitė turi katiną Pruncių ir katytę Pruncesę, kuri neseniai namo parsinešė didžiulį kėkštą ir buvo labai sugėdinta, juk ji papjovė ne paukštelį, o jo giesmelę. Vaikai, paklausti ar norėtų būti poetai, beveik visi pakėlė rankutes, bet poetė gražiai paaiškino, jei visi būtų rašytojai ir poetai, tai būtume basi ir nevalgę. Visos profesijos yra vienodai reikalingos ir gerbiamos.


 Poetė pamokė vaikus, kaip pradėti kurti, surimuoti žodžius, atsakė į daugybę klausimų: kokios mylimiausios gėlės, kokia mėgstamiausia šventė, kokios gražiausios spalvos, kokie mėgstamiausi gyvūnai ir t. t. Visi buvo sužavėti poetės paprastumu ir geraširdiškumu, susitikimas prabėgo nepastebimai. Renginio pabaigoje, gražiausiai eilėraštį deklamavusiai 2b klasės mokinei Dojanai Širinskajai, poetė padovanojo užrašų knygelę ir palinkėjo tapti rašytoja. Visi vaikai, kurie dalyvavo poezijos skaitymuose gavo padėkas su poetės autografu ir saldžias dovanėles. Dovanų gavo ir Lentvario biblioteka - Alma Karosaitė padovanojo keletą knygučių su savo autografu.
Dėkojame Lentvario seniūnui Vytui Rukšėnui už bendradarbiavimą ir pagalbą organizuojant renginį.

Komentarai