Moksleivių piešinių konkursas „Internete aš esu atsargus“ 


Gegužės 10 d. 15 val. Lentvario bibliotekos mažieji lankytojai dalyvavo tiesioginėje projekto ,,Bibliotekos pažangai" transliacijoje ,,Nupiešk savo patarimus, kaip saugiai naudotis internetu!", kurios metu profesionali dailininkė pademonstravo įvairių piešimo kompiuteriu technikų, taip pat buvo pristatytos konkurso taisyklės ir apdovanojimai.
Konkursas truks 1 mėnesį - iki birželio 11 dienos. Nugalėtojai bus paskelbti birželio 23 dieną. Konkurso metu kiekvieną savaitę bus išrinkta ir svetainėje www.bibliotekospazangai.lt/atsargusinternete paskelbta ne mažiau nei 10 savaitės piešinių – jų autoriai bus apdovanoti projekto „Bibliotekos pažangai“ suvenyrais; konkurso pabaigoje laimėtojui teks kelialapis į 1 savaitės trukmės vasaros stovyklą.

 Kviečiame visus 7-15 metų vaikus ir paauglius kompiuterinėmis programomis ,,Piešimas", ,,Paint", ,,Paint.net" ar kitomis nupiešti piešinį viena iš šių temų:

-Saugiai bendrauju internete
-Saugausi elektroninių sukčių
-Kovoju su elektroninėmis patyčiomis
-Sakau ,,ne" internetui iki paryčių!

Savo piešinukus siųskite el. paštu: konkursas@bibliotekospazangai.lt. Siųsdamas piešinį konkurso dalyvis patvirtina, kad tai yra jo sukurtas piešinys.

Konkurso tikslas:
Išrinkti piešinius, kuriais bus iliustruota virtuali Saugaus interneto enciklopedija. Ši enciklopedija bus skelbiama internete ir visiems viešai prieinama.

Reikalavimai piešiniui:
Piešinys turi būti išsaugotas ir atsiųstas .jpg formatu. Jis turi būti nedidesnis nei 500 kB.

 Privaloma dalyvio informacija:
Dalyvis, siųsdamas piešinį, turi nurodyti: savo vardą ir pavardę, amžių, el.pašto adresą, telefoną, priskirti piešinį vienai iš konkurso temų bei nurodyti piešinio pavadinimą ir parašyti trumpą komentarą, kas pavaizduota piešinyje (2-3 sakiniai); nurodyti viešosios bibliotekos pavadinimą ir padalinį, kuriame lankosi.

 Nugalėtojų išrinkimas:
 Nugalėtojus išrinks specialiai sudaryta komisija. Piešiniai bus vertinami pagal tris kriterijus: piešinio idėjos originalumą, kūrybiškumą, meniškumą.
Piešiniai bus išrenkami dvejais etapais:
I ETAPAS.
Kiekvieną savaitę iš visų keturių piešinių temų bus atrenkama po 5 priešinius. Atrinktų piešinių autoriai gaus po paskatinamąjį prizą.
II ETAPAS.
Iš I etapo piešinių komisija atrinks po 3 piešinius iš visų keturių piešinių temų. Iš šių 12 bus išrinktas vienas nugalėtojas, kuris pelnys pagrindinį konkurso prizą – savaitę vasaros stovykloje. Nugalėtojai kategorijose taip pat bus apdovanoti.

 Pagrindinis prizas:

Pagrindinį prizą įsteigė kalbų mokykla Soros International House – tai 1 savaitės trukmės anglų kalbos stovykla “KELIONĖ LAIKU” 7-15 metų vaikams „Akmenėlio“ poilsio namuose Lazdijų rajone. Pamainos pradžia – liepos 31 dieną. Daugiau informacijos apie stovyklą http://www.sih.lt/ ir stovyklavietę http://www.akmenelis.lt/.

 Nugalėtojų paskelbimas:

I etapo nugalėtojai kas savaitę bus skelbiami tinklalapyje www.bibliotekospazangai.lt/atsargusinternete.

II etapo nugalėtojai birželio 23 dieną bus paskelbti tinklalapyje www.bibliotekospazangai.lt/atsargusinternete, taip pat bus pranešta jų bibliotekoms bei su jais susisiekta asmeniškai.

 Saugaus interneto enciklopedijos sukūrimas:
Pasibaigus konkursui ir birželio 23 dieną paskelbus rezultatus, iš konkursui pateiktų ir nugalėjusių piešinių bus sukurta virtuali Saugaus interneto enciklopedija.

Daugiau informacijos apie konkursą galite gauti parašę el. laišką adresu info@bibliotekospazangai.lt.


Piešimo pamokos akimirkos ir dalyvavusių vaikų sukurti piešiniai:

Komentarai