Biblioteka ieško savanorių!!!


Sakoma, kad vienas maloniausių būdų tapti geresniu ir laimingesniu, susirasti draugų, praplėsti akiratį, padėti kitiems yra savanorystė.
Savanorystės idėja vis labiau plinta ir Lietuvoje. Prie to prisideda ir projektas „Bibliotekos pažangai“, inicijuojantis savanorystės akciją bibliotekose. Šios akcijos metu bibliotekos kviečiamos prisijungti prie balandžio mėnesį Lietuvoje startavusio „Europos savanorystės maratono 2011“, kurio metu į savanorišką veiklą skatinama įsitraukti netradiciniu būdu - dalyvaujant varžytuvėse. Devynių Europos informacijos centrų – EuropeDirect inicijuojamo Savanorystės maratono tikslas – ne tik suburti patyrusius savanorius, bet ir įtraukti į šią veiklą naujų, joje dar nedalyvavusių Lietuvos gyventojų.

Prisijungdamos prie Savanorystės maratono, bibliotekos skatins aktyvius gyventojus savanoriauti savo bibliotekose ir tokiu būdu padėti bibliotekininkams kasdienėje veikloje – nuo renginių organizavimo iki pagalbos apmokant gyventojus kompiuterinio raštingumo. Į šią veiklą įsijungusios bibliotekos bus aprūpintos Europos savanorių pasais ir ženkliukais „Savanoris bibliotekoje“ – ši atributika bus dalijama įsitrauksiantiems savanoriams. Metų pabaigoje aktyviausi bibliotekų savanoriai bus apdovanoti paskatinamaisiais prizais.
Lentvario biblioteka taip pat įsijungė į akciją ,,Savanoris bibliotekoje".
Mums reikalingi padėjėjai organizuoti, vesti ir reklamuoti renginius, konsultuoti lankytojus informacinių technologijų klausimais, rinkti kraštotyrinę medžiagą, taip pat knygnešiai, savanoriai galintys mokyti piešti, megzti, verti iš karoliukų, dekupažo, origami technikos, energingi, iniciatyvūs ir turintys daug idėjų.

Laukiame jūsų!!!

Komentarai