Žmogus dovanojantis gerą nuotaiką ir malonumą akims


Spalio 19 d. Lentvario miesto bibliotekoje vyko lentvarietės Kristinos Glinevičienės grafikos ir tekstilės darbelių parodos ,,Žemės spalvos“ atidarymas.
Vieną gražią saulėtą rugsėjo popietę Kristina pravėrė mūsų bibliotekos duris ir pasiteiravo ar turime knygų apie tapybos technikas. Tada mes ir sužinojome, kad laisvalaikiu Kristina piešia paveikslus, kuria eiles ir siuva lavinamuosius žaisliukus. Kilo idėja surengti jos darbelių parodą bibliotekoje. Išvydę jos darbus buvome sužavėti ir nustebinti jų meniniu lygiu, spalvų gama, linijų vingiais. Pasirodo mes suradome talentą, kurį nutarėme pristatyti Lentvario bendruomenei.
Parodos autorė, labai miela ir šilta moteris, gimė Šiauliuose, o dabar su šeima gyvena Lentvaryje. Kristina baigė Lietuvos teatro ir muzikos akademijos chorinio dirigavimo studijas ir įgijo muzikos bakalauro laipsnį. Tai asmenybė turinti galybę talentų.


,,Piešimas - didelis džiaugsmas ir malonumas. Kai indai išplauti, šeima pavalgydinta – aš imu piešimo pertrauką ir ilsiuosi. Manau, kad viskas kas gražiausia – jau sukurta Dievo, spalvos, formos. Mums telieka visą gyvenimą mokintis ir komponuoti visą grožį ant popieriaus lapo. Vaikystėje mano mėgstamiausi žaidimai buvo mokykla ir būti diktore, atsistodavau prieš veidrodį ir skaitydavau TV programas, pasakas. Septynerių nuėjau į pirmą klasę ir į muzikos mokyklą (fortepiono klasę), taip namuose atsirado pianinas. Mokiausi mokykloje su sustiprintu dailės paruošimu, turėjau šešias savaitines dailės pamokas, kuriose mokiausi piešimo, kompozicijos, tapybos, skulptūros, tekstilės. Piešimas visuomet buvo ir išliko šalia, tai mokyklos šventei reikėdavo plakato, tai apipavidalinti stendą, o dabar savo vaikams kuriu šventines kaukes, dalyvauju kūrybiniuose projektuose. Būdama moksleivė akomponuodavau šokių kolektyvams, dainavau etnografiniame ansamblyje, studijų metais dirbau muzikos mokytoja, dainavau Karininkų ramovės ansamblyje. Su kolektyvais koncertavau Vokietijoje, Belgijoje, Lietuvos kariuomenės šventėse. Šiuo metu auginu du sūnus, todėl kilo mintis pačiai pasigaminti lavinimo žaisliukus iš tekstilės, kurie būtų saugesni ir mielesni vaikams, nes mama į juos įdeda savo švelnumą ir meilę. Poreikis vėl pradėti piešti atsirado kartu su naujais namais ir tuščiomis sienomis“ – pasakoja Kristina Glinevičienė.


Kodėl paroda pavadinta ,,Žemės spalvos“? ,,Spalvos labai svarbios kiekvieno žmogaus gyvenime, jos atskleidžia nuotaiką, charakterį, savijautą, gyvenimo būdą,“ - sako autorė. Kiekvienas parodos dalyvis galėjo sužinoti apie spalvų reikšmę iš lankstinuko, paruošto autorės.

Kristina pristatė ir trumpai papasakojo apie kiekvieno savo darbelio atsiradimą; pirmasis paveikslas pavadinimu ,,Vaikystės kiemas“ buvo skirtas naujam vaikų kambariui, paveikslas vaizduojantis zodiako ženklą ,,Žuvys“ skirtas sūnui Vytautui, gimusiam po šiuo ženklu, o spalvingasis paveikslas ,,Svajonių žiedai“ iki pat parodos buvo juodai baltas, nes toks jis labiau patiko autorės vyrui. Kituose darbuose atsispindi liaudies ir gamtos motyvai, pvz. ,,Žaliam kieme“, ,,Laiko kelionė“, ,,Kažkas pilko‘, ,,Violetinė fantazija“. Parodos lankytojams autorė paruošė dvi staigmenas. Visi norintys galėjo prisidėti prie juodai balto paveikslo eskizo spalvinimo. Taip pat menininkė kartu su sūnumi Vytautu, grojančiu gitara, atliko dainą iš V. Kernagio repertuaro, kurią skyrė savo šventės svečiams.


Kristinos darbų tikslas – dovanoti gerą nuotaiką ir malonumą akims. Tie kas mėgsta vasaros pievas, kas dar pakelia akis į dangų ir laukia kaip vaikai vaivorykštės per lietų – visi jie mokės pamatyti jos piešinius. Todėl kviečiame visus apsilankyti Kristinos Glinevičienės darbų parodoje, kuri vyks iki lapkričio 30 d.

Kartu kviečiame ir kitus norinčius pristatyti savo darbus ateiti į Lentvario biblioteką. Galbūt jūsų kūryba gali džiuginti ne tik jus ir jūsų artimiausius žmones, bet ir visus meno mylėtojus.

Komentarai

  1. Džiugu , kad savo kuryba pasidalinai su kitais. Ačiū tau- Nuostabu! Sveikinu

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą