KELIONĖ  KNYGŲ PUSLAPIAIS

Sausio 25 d. Lentvario miesto bibliotekoje vyko popietė, skirta ,,Metų knygos 2011“ rinkimams. Renginyje  dalyvavo  Lentvario Motiejaus  Šimelionio gimnazijos 5 b klasės bei Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinės mokyklos 4 klasės mokiniai ir mokytojai.
Vaikams buvo pristatytos trys knygos, kurios šiais metais pretenduoja tapti geriausiomis: Violetos Palčinskaitės ,,Muzika troliui“, Vytauto V. Landsbergio ,,Stebuklingas Dominyko brangakmenis“ ir  Kęstučio Kasparavičiaus ,,Mažoji žiema“. Visi nustebo, pamatę spalvingą personažą, Keliautoją, kuri atvyko pasipuošusi raudona skrybelaite, nešina dideliu lagaminu, kuriame slėpėsi knygų herojai, o rankoje laikė arklio Dominyko mylimąją rūgiagėlę. Knygos buvo pristatytos vaidinimu pagalba. Vedami Keliautojos vaikai keliavo margaspalviais knygų puslapiais. 

Nuskambėjus Edvardo Grygo muzikai, atskubėjo trolis Molis iš V. Palčinskaitės knygos ,,Muzika troliui“. Jis pagrindinis šios knygos herojus, labai mėgstantis Grygo muziką. Trolis padėjo Keliautojai ieškoti dingusios mergaitės, kurią surado įkalintą Sorės Morės pilyje. Jis pasakojo vaikams apie Norvegijoje gyvenančius trolius, apie tai kokie gražūs šios šalies gamtovaizdžiai, kokie nuostabūs žmonės joje gyvena, kokie jų papročiai. Vaikai sužinojo iš Trolio, kodėl lapės uodegos galiukas baltas. Su mielu noru jis pasakojo apie savo šalį, bet kai Keliautoja paklausė apie Lietuvą, tai pasimetė, prašė vaikų pagalbos ir suskubo atsisveikinti. Trolui Moliui pabėgus, kelionė tęsėsi toliau.


Keliautoja pravėrė savo lagaminą ir iš jo pasirodė arklys Dominykas ir varlė Nataša. Tai Vytauto V. Landsbergio knygos personažai. Rugiagėlė net suvirpėjo iš džiaugsmo pamačiusi savo draugus. Vaikai klausėsi įgarsintos ištraukos ir bandė suvaidinti, kaip arklys padedamas varlių bandė sušildyti savo mylimąją rugiagėlę.


Bet linksmiausia buvo, kai Keliautoja pakvietė visus apsilankyti knygos ,,Mažoji žiema“ namo rūsyje. Ten stovėjo sena spinta, jos vidus skendėjo tamsoje, o joje buvo laikoma visa tai, ko nei tėtis, nei mama jau seniai nebedėvėjo. Seniems drabužiams buvo nusibodę kaboti ir nieko neveikti. Užgrojus muzikai ir skambant  dainai ,,Mamos suknelė“, senas tėčio švarkas ir vestuvinė mamos suknelė šmurkštelėjo lauk ir ėmė šokti. Vaikai ir Keliautoja pritarė dainuodami ir linguodami, o jie skriejo valso žingsneliais patenkinti ir laimingi. Muzikai nutilus, senučiukų apdarų porelė šmūkštelėjo atgal į spintą.
Kelionė baigėsi, Keliautoja pasiūlė moksleiviams dar kartą pakeliauti šių knygučių puslapiais, paskaityti ir išsirinkti labiausiai patikusią.

Komentarai