Visą savo širdį ir rankas skiriu Jums...


           Pasaulinės Žemės ir astronominio pavasario dieną, kovo 20-ąją, Lentvario miesto bibliotekoje vyko susitikimas su netradicinės medicinos atstove, menininke Silvija J. Gloden. 
Silvija - tai be galo miela, šilta, besišypsanti moteris. Jos meilė siekia visas gyvas žemės būtybes. Silvija teigia, kad ne tik žmonėms,  bet ir  augalams patinka kai su jais kalbamės, švelniai liečiame.  Ne tik prisilietimas gali gydyti, bet ir mintis, kuri  lydima išminties ir žinojimo, taip pat gali daryti stebuklus. Viešnia ne tik netradicinės medicinos atstovė,  ji dar ir piešia, kuria eiles. Jau nuo keturių metų ji išmoko skaityti ir nuo to laiko pamėgo knygas. Vieną iš savo kūrinių ji paskaitė susirinkusiems ,,Kai tu miegi...“


          
 Silvija gimė Telšių rajone, baigė Vilniaus Universitete lituanistikos studijas, vėliau Šiaulių Pedagoginiame universitete studijavo dailės terapiją. Šiuo metu ji gyvena Lentvaryje.
 Renginio metu ji nemažai papasakojo apie save ir savo žolininkės hobį. Didelis noras padėti žmonėms yra jos genuose.  Silvijos senelė buvo kaimo užkalbėtoja. Mama ir dabar intuityviai darosi sau užpilus, sirupus ir arbatėles.
        Paskaitą – pokalbį ,,Sveikatos palaikymas augalais“ ji pradėjo nuo temos ne kaip gydyti ligas, bet kaip reikia stiprinti organizmą. O dar labai svarbu - visada pozityviai galvoti apie save ir kitus, įsiklausyti į savo kūną ko mums norisi, pagauti šmėstelėjusią mintį ir mylėti save. Reikia labai tikėti  ir žolelės tikrai padės. Nereikia žavėtis atvežtinėmis, mūsų lietuviškos taipogi yra labai geros ir naudingos. Jų žolininkė žino virš šimtą rūšių. Rinkdama jas, ji laikosi tik keleto taisyklių. Pagrinde renka iki Joninių ir nukritus rasai. O tris pirmas jaunaties dienas ir po labai smarkaus lietaus -  jokių augalėlių  nerenka. Dar ji sako, kad kiekvienam iš mūsų  gali tikti skirtingi augalai, nes turi sutapti žmogaus ir augalo elektromagnetiniai laukai.



        Renginio metu žolininkė  davė patarimų ir receptų kaip iš žolyčių pasidaryti salotas, arbatėles, sirupą, užpilus ir papasakojo, kad didžioji dilgėlė, kaulažolė, kraujažolė, jonažolė, lipikas, ramunėlė, ąžuolo žievė ir kiti paprasti augalėliai turi daug gydomųjų savybių. Silvija praktikuoja ir atlieka gydomąjį kūno masažą. Renginio metu ji pademonstravo Reiki metodą -  tai  intuityvus masažas rankomis.
       Susitikimo pabaigoje galima buvo susipažinti, išbandyti ir įsigyti natūralius pačios  žolininkės  gaminamus naminius kremus grožiui (veidui, rankoms, kūnui), gydomuosius tepalus, balzamus, žolelių arbatėles, rankų darbo muilą. Jie yra visiškai natūralūs – ruošiami pagal senovinius receptus iš augalų dalių ir natūralių riebalų.
     Žolininkė Silvija visiems renginio dalyviams palinkėjo gyventi dabartimi, ir jausti pilnatvę kiekvieną tekančią gyvenimo akimirką.

Komentarai