SUSITIKIMAS SU PAULIUMI JUODIŠIUMI



Gražią, saulėtą gegužės 3 d.  popietę Lentvario bibliotekoje susirinko gausus būrys pradinukų. Jie atėjo susitikti  su rašytoju, dailininku, originalių knygučių autoriumi Pauliumi Juodišiumi. Rašytojas pakvietė mažuosius kartu sukurti naują knygą. Nuo pirmų susitikimo minučių kūrybinis darbas virte virė, vaikai dailininkui energingai patarinėjo, kaip turi atrodyti pagrindinis herojus – širdžių riteris Mičadas, kokia jo nosis, barzda, koks šalmas ir šarvai, kas nupiešta ant skydo ir t.t.

 Sugalvojo ir kitus knygos herojus: karalaitę ir pabaisą - drakoną. Toliau mažieji su dailininku kūrė pasakojimą apie tai, kaip riteris išgelbėjo karalaitę iš drakono nasrų, piešė, spalvino, karpė ir klijavo knygos herojus. Vaikų fantazijai nebuvo ribų. Skambėjo linksmos ir nuotaikingos dainelės, kurias atliko pats autorius.

 Vaikai sužinojo, kad dailininkui patinka dirbti įvairiausius darbus, ne tik piešti ir rašyti, bet ir žaisliukus gaminti, groti gitara ir dainuoti, sodą auginti. Vaikystėje jam labiausiai patikdavo juokas, nuotykiai, atradimai ir veikėjai kurie galvoja savo galva, ieško savų sprendimų, savo kelio. Dailės akademijoje studijavo skulptūrą, tačiau šis darbas jo netraukė. Vieną dieną pabandė sukurti knygelę ir pajuto neapsakomą kūrybos malonumą.
 

Šiuo metu Paulius Juodišius rašo knygas, iliustruoja, bando kurti elektroninę knygą, kurioje įvykiai klostysis pagal skaitančiojo fantaziją. Jis palinkėjo visiems ne tik daug skaityti, bet ir kurti. Susitikimui skirtas laikas pralėkė akimirksniu. Vaikai džiaugėsi kartu su P. Juodišiumi sukūrę naują knygą ir kupini įspūdžių grįžo į namus.



Dėkojame Kultūros rėmimo fondui už paramą šiam renginiui pagal projektą ,,Nuo knygos iki meno“.

Komentarai