PIRMOJI PAŽINTIS SU BIBLIOTEKA

Norėdama pritraukti kuo daugiau naujų skaitytojų, populiarinti bibliotekos paslaugas ir skatinti meilę knygai, Lentvario biblioteka kasmet organizuoja pažintines pamokėles-eskursijas pradinių klasių moksleiviams. Rugsėjo pabaigoje biblioteka prisipildė vaikiško klegesio ir šurmulio, duris pravėrė Lentvario pradinės mokyklos antrokėliai. Dauguma jų pirmą kartą peržengė bibliotekos slenkstį. Mokinius atlydėjo mokytojai: Danguolė Danilkevičienė, Gintautas Valainis, Jolanta Sadochienė ir Vida Blusienė. 


Sudominti vaikučius yra nelengva, reikia stengtis kūrybiškai įtraukti vaiką į knygos pasaulį. Šiais metais mokiniams buvo parodytas atnaujintas lėlių spektakliukas ,,Mildutė ir Reksas keliauja į biblioteką“. Scenarijų sukūrė vyr. bibliotekininkė Vilma Kmitienė. Spektakliuko metu vaikai sužinojo, kas yra biblioteka, kaip joje reikia elgtis, kaip išsirinkti knygutę, kaip ją saugoti, ką galima sužinoti iš knygos viršelio ir kaip smagu yra skaityti. Bibliotekos darbuotojos papasakojo apie bibliotekos fondą, kaip knygutės ir spauda pasiekia biblioteką, kiek galima pasiskolinti spaudinių ir kokiam laikui,  kokias dar paslaugas teikia biblioteka, paaiškino, kaip tapti bibliotekos skaitytoju. Vaikai labai mėgsta įvairius konkursus, todėl parengėme jiems mįslių konkursą ,,Įmink mįslę keturgyslę“. Patys sumaniausieji ir greičiausieji, surinkę daugiausiai lipdukų už teisingus atsakymus buvo apdovanoti prizais.


 Vaikai ilgai apžiūrinėjo spalvingas ir įdomias knygeles, rinkosi žurnaliukus, uždavinėjo klausimus, gyrėsi, kad namuose turi tėvelių nupirktų ar dovanotų knygučių.
Atsisveikindami vaikai dėkojo ir žadėjo tapti tikrais knygų mylėtojais ir dažnais mūsų bibliotekos svečiais.
Tikimės, kad mūsų pastangos buvo reikšmingos, kad vaikai atras skaitymo džiaugsmą ir malonumą. 


Komentarai