ŠIAURĖS ŠALIŲ SAVAITĖ - MAMULĖ MŪ BIBLIOTEKOJE
                     
  Lapkričio 12 d. prasidėjo Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. Šiuo projektu siekiama skatinti Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą, pabrėžti bibliotekų svarbą visuomenės kultūriniame gyvenime, populiarinti knygų skaitymą balsu, šiaurėtiškas pasakojimo tradicijas ir literatūrą.

                    
  Lentvario bibliotekoje savaitė prasidėjo tradiciškai pirmadienio rytiniu skaitymu balsu vaikams. Renginyje dalyvavo Lentvario pradinės mokyklos 4a klasės mokiniai ir jų mokytoja Jūratė Bartasevičienė. Mažuosius dalyvius pasitiko Švedijoje ir kitose šalyse gerai žinomas rašytojos Jujja Wieslander knygų personažas žaismingoji karvutė - Mamulė Mū. Ji papasakojo apie šviesos ir žodžio šventę, atkeliavusią pas mus iš Šiaurės, pristatė švedų rašytojų Jujja ir Tomo Wieslander kūrybą. Jų sukurti personažai Mamulė Mū ir varna yra mylimi ir vaikų, ir suaugusiųjų. Šios porelės nuotykiai aprašyti dešimtyje istorijų. Pavyzdžiui, kaip Mamulę Mū jos draugė varna moko lipti į medį, minti dviratį, plevėsuotis supynėse arba čiuožinėti ledrogėmis. Karvės ir varnos draugystė patiria daugybę išbandymų, bet išlaiko visus išmėginimus. Visų pirma todėl, kad Mamulė Mū yra jautri ir geros širdies. Šias knygas galima skaityti daug daug kartų ir kiekvienąkart patirti skaitymo džiaugsmą.
                   
  Vaikai susidomėję klausėsi ištraukos iš knygos ,,Mamulė Mū ir varna”. Šią ištrauką, kurios pavadinimas ,,Mamulė Mū bibliotekoje”, pasiūlė vaikų literatūros kritikas Kęstutis Urba. Tai puiki, šmaikšti, linksma, talentingai išversta, lengvai skaitoma ir smagiai klausoma knygutė. Vaikai ne tik klausėsi, bet ir patys dalyvavo, iš perskaitytų raidelių turėjo sudėlioti žodžius LENTVARIO BIBLIOTEKA, MAMULĖ MŪ, VARNA, TRAKTORIUS, KAPITONAS MIKROFONAS.

                      Renginio pabaigoje visi kartu pasižiūrėjome nuotaikingą filmuką ,,Pavasaris Mumių slėnyje”,  apie nepakartojamus trolius Mumius – garsios suomių vaikų rašytojos ir iliustratorės Tove Jansson sugalvotas mažas būtybes.
                      Savaitė tik prasidėjo. Lentvario bibliotekos lankytojus dar laukia piešinių parodos ,,Kelionė į Laplandiją” atidarymas ir diskusija apie Suomijos ir Švedijos ypatumus.

Komentarai