Teatralizuotas vaikų knygų pristatymas


Sausio 25 d. Lentvario pradinukai dalyvavo 2012 m. vaikų knygos rinkimuose Lentvario bibliotekoje. Ši  akcija vyksta kasmet nuo 2005 metų ir jau tapo populiari mūsų mieste. Jos tikslas - skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, kelti mūsų visuomenėje skaitymo prestižą. Šiais metais į geriausios vaikų knygos titulą pretenduoja šios knygos: Nomėdos Marčėnaitės ,,Lėlė“, Jono Liniausko ,,Suvyniota diena, arba kokio dydžio būna didelė meilė“, Kęstučio Kasparavičiaus ,,Sapnų katytė“, Renatos Šerelytės ,,Krakatukai kosmose“, Vilės Vėl ,,Kaip mes išgarsėjome“.

 Sudominti vaikus yra nelengva, reikia stengtis kūrybiškai įtraukti juos į knygų pasaulį. Todėl šiai akcijai bibliotekos darbuotojos paruošė įdomų teatralizuotą knygų pristatymą. Buvo pasirinkti populiarios ir visiems žinomos televizijos vedėjos Nomėdos Marčėnaitės knygos ,,Lėlė“ personažai – močiutė ir jos anūkė Vaiva, kurie išradingai pristatė visas rinkimams pasiūlytas knygas. Pasakojant apie knygą ,,Krakatukai kosmose“ vaikai sužinojo, kas yra ,,krakatukai“, kaip atrodo ateiviai ir netgi pasimatavo jų kosminę kepurę. Sapnų katytė Piksė pasakojo apie savo kelionę į mokyklą ir kitus nuotykius. Knyga ,,Suvyniota diena“ buvo pristatyta žaislų pagalba. Anūkėlė Vaiva ištraukė iš močiutės krepšio bebriuką Bartą, voverę Emiliją ir kitus jų draugus ir klausinėjo močiutę apie žvėrelių gyvenimą. Knygą ,,Kaip mes išgarsėjome“ pristatė Lentvario pradinės mokyklos ketvirtokai Rėjus Vasiljevas, Ieva Bieliūnaitė ir Andrėja Karpovič.

 Jie pasakojo, kas nutiko knygos herojams išvykus į ekspediciją. Vėliau močiutė papasakojo apie savo anūkėlę Vaivą ir jos išdaigas. Po visų penkių knygų pristatymo vyko balsavimas. Paaiškėjo, kad vaikams labiausiai patiko Vilės Vėl knyga ,,Kaip mes išgarsėjome“, antra vieta atiteko Renatos Šerelytės Krakatukams, o trečia liko Nomedos Marčėnaitės ,,Lėlė“. 


Komentarai