Teatralizuotas vaikų knygų pristatymas



            Sausio 16 d. į teatralizuotą metų knygų pristatymą Lentvario miesto bibliotekoje susirinko Lentvario pradinės mokyklos 4a klasės mokiniai su mokytoja L. Aleksandravičiene ir  Lentvario 1-osios vidurinės mokyklos 5 klasės mokiniai su mokytoja I. Grigorjeva. Iš pradžių vaikai susipažino su Vitalijos Lapinos knygos veikėjais – mažu žmogeliuku Kiukiu ir mergaite Luka, kurie papasakojo žiūrovams apie savo nuotykius. 
             Tomo S. Butkaus knygos „Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“ pristatymo metu vaikai bandė atsakyti į tokius filosofinius klausimus: Kur yra pasaulio pakraštys? Ar daiktai dingsta visiškai? Kodėl viskas yra taip kaip yra? Ar galėtų būti kitoks mūsų pasaulis?
            Karžygiukas Bagulis, Ingridos Vizbaraitės knygos veikėjas, pakvietė visus į kelionę. Sekdami pagal žemėlapį visus karžygiuko ir jo arkliuko Ragulio nuotykius, vaikai pergyveno kartu, ar pavyks Baguliui surasti paslapties atsakymą ir kas ten per debesėlis danguje kybo?
            Antano Šimkaus knygos ,,Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt.“ pristatymą paruošė Lentvario 1 –osios vidurinės mokyklos 5 klasės mokinės. Bobulytės visus  pralinksmino, užkrėtė savo energija, humoru ir sužavėjo puikia vaidyba.
            Renginys baigėsi Kęstučio Navako knygos „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“ pristatymu. Lentvario 1-osios  vidurinės mokyklos penktokai suvaidino sceną, kaip didelis dramblys ir mažas uodas negalėjo susikalbėti.  
           Teatralizuotas pristatymas pasibaigė, beliko atsisveikinti su knygos herojais ir balsuoti už labiausiai patikusią knygą.  Mokiniai išrinko dvi knygas - „Vaizdai iš gyvenimo Bobulytės ir kt.“ ir „Karžygiuko istorija“. Iš esmės nėra didelio skirtumo kas laimėjo, svarbiau, kad vaikai susidomėjo  knygomis, jų veikėjais. Kol įspūdis dar neišnyko, po renginio pasiūlėme vaikams pagaminti skirtuką patikusiai knygai. Vėliau bibliotekoje bus paruošta skirtukų parodėlė ir nekantriai lauksime, kuri knyga taps 2013  metų rinkimų nugalėtoja.

Komentarai