Svečiuose pas Dantukų Fėją

                          Seimas nutarė 2014-uosius metus paskelbti Vaikų sveikatos metais, skatinant ir daug dėmesio skiriant vaikų sveikatos gerinimui ir su sveikata susijusių naudingų įpročių formavimuisi.       
                             
                      Vaikystėje visi tikime stebuklais, kartais sunkiausius klausimus lengva paaiškinti vaikams, jei tai padaryti galima pasakų kalba, arba pasakų personažų pagalba. Lentvario bibliotekoje vyko susitikimas su „Dantukų Fėja“, vaikų odontologe Natalija Porchun. Ši gydytoja ne tik dirba keliose privačiose klinikose ir Žalgirio ligoninėje, bet ir organizuoja susitikimus su vaikais. Ji žino, kaip rasti bendrą kalbą su vaikais, miela, nuoširdi, visada besišypsanti  tikra „Dantukų Fėja‘‘. 


Gydytoja Natalija tiesiog užbūrė mažylius savo įdomiu ir linksmu pasakojimu – žaidimu. Ji su savimi turėjo daug vaizdinės medžiagos: dantų modelį, didelių dantų šepetukų, dantuką - dėlionę. Ypač vaikams patiko pliušinės kengūros – motina ir sūnus, kurių pagalba vaikai mokėsi kaip taisyklingai valyti dantukus. Darželinukai įdėmiai nagrinėjo danties struktūrą naudojant dantuką – dėlionę. Natalija Porchun išsamiai paaiškino, kaip reikia prižiūrėti pieniškus dantukus nuo vaikystės ir kaip yra svarbu juos saugoti. Tėvai turėtų būtinai iki 10 metų vaikams padėti valyti dantis ir suprasti, kad yra būtina gydyti pieninius dantukus.


 Gydytoja žaisdama su vaikučiais sukūrė plakatą, nurodantį naudingus ir kenksmingus produktus dantukams. Pabaigoje vaikai pažiūrėjo animacinį filmuką apie burnos higieną ir dantukų priežiūrą, kurio pagalba įtvirtino jau išgirstas žinias. Dantukų fėjos apdovanoti spalvinimo knygutėmis ir pažadėję valyti dantukus du kartus per dieną ir po dvi minutes, vaikai su gera nuotaika ir naujais įspūdžiais grįžo į darželį. Tikimės, kad ši pamokėlė naudojant žaidybinius elementus, vaikams nepraėjo veltui ir jie suprato, kaip svarbu saugoti ir taisyklingai valyti dantukus.

Komentarai

  1. Manau labai reikia tokių edukacinių programų ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Nes apie teisingą mitybą ir dantų priežiūrą turi ieškotis informacijos pats ir bandyti kas tinka. Juk tokią informaciją galėtų suteikti ir geras odontologas Vilniuje ar kitame mieste.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą