Šaunus aktorių ketvertukas Lentvario bibliotekoje


Lapkričio 17 d.  Lentvario miesto bibliotekoje teatro „Cezario grupė“ aktoriai Brigita Arsobaitė, Paulius Čižinauskas, Vytautas Kontrimas ir Julius Žalakevičius pristatė puikią poezijos programėlę vaikams ,,Kas ten pupsi PUPUPU“. Renginyje dalyvavo Lentvario lopšelio-darželio ,,Svajonėlė" auklėtiniai ir Lentvario ,,Versmės" gimnazijos ikimokyklinukų grupė.

Teatras „Cezario grupė" yra nevalstybinis profesionalus teatras, vadovaujamas režisieriaus ir dramaturgo Cezario Graužinio. ,,Cezario grupė“ veikia nuo 2003 m. Šiuo metu teatras vykdo edukacinį projektą vaikams: ,,Keturios variacijos lietuviškos poezijos atlikime“. Šio projekto tikslas -  atrinkti populiariausius lietuviškos poezijos kūrinius ir sukurti iš jų lengvai adaptuojamą, mobilią, tačiau tuo pačiu profesionalią teatrinę formą, kuri leistų poezijos skaitymus atlikti, bet kurio regiono erdvėje: mokyklose, bibliotekose, aktų salėse.



Vos atvykę į Lentvario miesto biblioteką, aktoriai iškart įtraukė visus vaikus į kūrybinę veiklą. Jų profesionalumas ir nuoširdumas sukūrė tokią draugišką aplinką, kad vaikai ir suaugę net nepastebėjo kaip būdami žiūrovais tapo tikrais dalyviais. Vaikai pradėjo drąsiai deklamuoti eilėraščius, improvizuoti,  atsakinėti į klausimus, dalyvauti žaidimuose.



Neturėdami jokių dekoracijų ir papildomų priemonių, tik savo išradingumo ir išmanumo dėka, jaunieji aktoriai suvaidino arbatinuką, troleibusą, mašinėlę, daržoves, sniego bobą ir kitus lietuvių autorių eilėraščių personažus, padeklamavo įžymių lietuvių poetų posmus.


Teatro ,,Cezario grupė“ aktorių  nuomone, vaikų vaizduotė ir kūrybiškumas geriausiai lavinami ir atskleidžiami žaidžiant.


 Manome, kad šis renginys paskatins vaikus domėtis poezija ir gimtąja kalba, praturtins jų žinias apie lietuvių poetų kūrybą. Mažieji liko sužavėti ir dėkingi aktoriams už puikią vaidybą ir smagiai kartu praleistą laiką. Juk žinoma, kad vaikai yra patys nuoširdžiausi ir atviriausi kritikai bei žiūrovai.




Komentarai