Vaidilutė Dovydaitytė vaikystės bibliotekoje


                        Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos iniciatyva „Atrask vaikystės biblioteką“ kviečia žinomus Lietuvos žmones tapti savo gimtojo miesto bibliotekos globėjais, prisidėti prie įdomių ir vertingų bendruomenėms skirtų projektų įgyvendinimo. 
                      Radijo stoties M-1 informacijos tarnybos redaktorė, laidos ,,200 sekundžių informacijos” vedėja, žurnalistė Vaidilutė Dovydaitytė  mielai sutiko tapti Trakų viešosios bibliotekos Lentvario miesto filialo globėja, savo patirtimi ir idėjomis prisidėti prie bibliotekos kultūrinės veiklos paįvairinimo. Vasario 26 d. vykusiame susitikime viešnia dalijosi savo prisiminimais apie vaikystės biblioteką, pasakojo apie savo karjeros kelią. Vyko diskusija ,,Žurnalistika. Straipsniai. Interviu”. 


Vaidilutė dėkinga savo auklėtojai, lietuvių kalbos mokytojai Ritai Junevičienei už perduotas žinias ir paskatinimą imtis būtent šios veiklos. Ji prisiminė savo pirmąjį straipsnį parašytą šeštoje klasėje. Straipsnis buvo apie netinkamą komunalinių tarnybų darbą, nes išėjusi išmesti šiukšlių, Vaidilutė laukė apie valandą, bet atliekų surinkimo mašina taip ir neatvažiavo. Vėliau rašė straipsnius apie savo mokyklos, miesto bibliotekos renginius, kitų institucijų darbą. Baigusi Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnaziją, Vaidilutė įstojo studijuoti žurnalistikos į Vilniaus universiteto neakivaizdinį skyrių. Bestudijuodama universitete, dirbo rajono laikraščio ,,Galvė” žurnaliste. Vėliau teko dirbti BTV televizijoje, publicistinėje laidoje ,,Vietos laiku”. Prieš dešimt metų iš televizijos perėjo į radiją M-1 ir dabar praktiškai kiekvieną dieną galime išgirsti Vaidilutės balsą laidoje ,,200 sekundžių informacijos”. Dirbant radijuje ir televizijoje tenka išgyventi labai daug streso, kartais per vieną minutę reikia padaryti didelius darbus. 


Renginio dalyviai domėjosi žurnalistų etikos kodeksu ir įsipareigojimu jo laikytis, pasitikėjimu žiniasklaida, žurnalistinio darbo ypatumais, kaip imti interviu ir pateikti tinkamus klausimus, kokiomis asmeninėmis savybėmis turi pasižymėti žurnalistas. Vaidilutės nuomone, stiprus žurnalistas turėtų baigti ne tik žurnalistikos studijas, bet ir kitos srities, pvz. ekonomikos ar teisės. Tada jo negalės apgauti. Žurnalistė pasakojo apie straipsnių rašymą pagal piramidės formą, gebėjimą tiksliai atsakyti į 5 pagrindinius klausimus – kas?, kur?, kada?, kodėl?, kaip?



                      Vaidilutė Dovydaitytė dalyvavo virtualios edukacinės bibliotekos, kurios iniciatorius Ugdymo plėtotės centras, kūrime. Šios bibliotekos paskirtis yra ne tik kaupti ir skleisti švietimo informaciją, bet ir pasiūlyti naują veiklos formą mokytojams, bibliotekininkams, menininkams ir kitų profesijų atstovams. Į ją galima dėti filmuotus švietimo renginius, interviu su žymiais žmonėmis, reportažus švietimo temomis. Vaidilutės kūrybinė serija ,,Eiti paskui svajonę” tapo dovana Lietuvos pedagogams. Serija pasakoja apie paprastus Lietuvos žmones pasiryžusius įgyvendinti savo svajones.

                      Tikimės, kad užsimezgusi šilta draugystė su Vaidilute tęsis ir toliau. Planuojami nauji susitikimai. Lentvario jaunimas išreiškė norą apsilankyti radijuje M-1 ir iš arti pamatyti žurnalistų darbą, o Vaidilutė linkėjo mums visiems atkakliai siekti savo svajonių.

Komentarai

  1. Siūlome visų rūšių paskolas ir finansines paslaugas. Mūsų paskolos labai nuo įmonių iki asmeninių paskolų arba ilgomis ar trumpomis sąlygomis su palankiomis palūkanų normomis (2%). Mūsų paskolos procesas yra labai greitas ir patikimas su garantijomis. Norėdami gauti daugiau informacijos apie mūsų paslaugas, apsilankykite mūsų el. { pedrosalvador346@gmail.com } praneškite mums, kiek paskolos jums reikia ir norite paskolos trukmės. Tikimės iš tavęs išgirsti. Pašto adresu galite siųsti žinutę

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, ponios ir ponai, ar jums reikia finansinės pagalbos? Aš esu Susan Benson. Esu skolintojas ir finansų konsultantas.

    Ar jums reikia verslo paskolos, asmeninės paskolos, hipotekos paskolos ar paskolos, kad užbaigtumėte savo projektą? Jei atsakymas yra teigiamas, rekomenduosiu susisiekti su mano įmone. Teikiame visų rūšių paskolų paslaugas, įskaitant ilgalaikes ir trumpalaikes paskolas, paskolas su garantija ir be užstatu ir daug daugiau. Norėdami gauti daugiau informacijos, rašykite mums el. paštu: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) arba parašykite man žinutę tiesiogiai WhatsApp per: +447360502110 ir akimirksniu gaukite atsakymą.

    Paskola iš realios ir kompetentingos įmonės yra tai, ko jums reikia norint pasiekti savo tikslą. Esame visapusiškų finansinių paslaugų įmonė ir esame įsipareigoję padėti jums įgyvendinti visus jūsų lūkesčius. Mes specializuojamės efektyviausių ir greičiausių struktūrinių finansinių sprendimų teikime asmenims ir įmonėms.

    * Kreiptis dėl paskolos galite bet kada ir bet kur.
    * Lanksti suma – Jūs nusprendžiate, kiek norite pasiskolinti.
    * Greitas tiesioginis finansavimas – gaukite paskolą per 24 valandas nuo patvirtinimo.
    * Lanksti 3% palūkanų norma.
    * Aukšti patvirtinimo rodikliai
    * Lankstus grąžinimas – turite pasirinkti grąžinimo datą, kas savaitę, kas mėnesį arba kasmet 1–30 metų laikotarpiui.
    * Paprasta internetinė programa.
    * Individualizuotos konsultacijos ir žinios.
    * Jokių paslėptų mokesčių

    Nepraraskite galimybės dėl finansų trūkumo. Susisiekite su mano įmone dabar, mes galime padėti jums gauti paskolą, nes padėjome daugeliui asmenų ir organizacijų, kurios visame pasaulyje susidūrė su finansiniais sunkumais.

    Norėdami gauti daugiau informacijos apie mūsų paskolos pasiūlymą, atsiųskite mums savo paskolos prašymą per
    El. paštas: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Tarpininkai / konsultantai / brokeriai yra kviečiami pritraukti savo klientus ir yra 100% apsaugoti. Visiškai pasitikėdami dirbsime kartu visų susijusių šalių labui.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki atvykę į „Spotcap Global Financial Services“, mano vardas Claudia Klein, aš esu skolintoja ir finansų konsultantė. Siūlau visas paskolų paslaugas

    Ar jums labai reikia finansinio pastiprinimo? Ar jums reikia paskolos įvairiems tikslams? Jei atsakymas yra teigiamas, patarsiu susisiekti su mano įmone per | spotcapglobalservices@gmail.com | arba atsiųskite žinutę WhatsApp: +31642117819 | ir turėti paskolą savo sąskaitoje per 24 valandas, nes teikiame puikias paskolų paslaugas visame pasaulyje.

    Mes siūlome visų rūšių paskolų paslaugas (asmeninė paskola, paskola verslui ir daug daugiau), siūlome tiek ilgalaikes, tiek trumpalaikes paskolas, taip pat galite pasiskolinti iki 15 milijonų eurų ir išduodame paskolas už mažą palūkanų normą. 3% per metus. Mano įmonė padės jums pasiekti įvairių tikslų, naudodama platų paskolų produktų asortimentą.

    Pripažįstu faktą, kad teisėtos paskolos gavimas visada buvo didžiulė problema Asmenims, turintiems finansinių problemų ir kuriems reikia jas išspręsti, daugeliui žmonių taip sunku gauti nuosavybės paskolą iš vietinių bankų ar kitų finansinių institucijų dėl didelė palūkanų norma, nepakankamas užstatas, skolos ir pajamų santykis, žemas kredito balas ar kitos priežastys

    Nebereikia laukimo laiko ar įtemptų apsilankymų banke. Mūsų paslauga teikiama 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę – galite gauti paskolą ir užbaigti sandorius bet kada ir bet kur, kur jums to reikia

    Teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Turite klausimų / klausimų? - Siųsti el. laišką | spotcapglobalservices@gmail.com | arba atsiųskite žinutę WhatsApp: +31642117819 | & Nedelsdami gaukite atsakymą

    Jūsų šeima, draugai ir kolegos neturi žinoti, kad turite mažai pinigų, tiesiog parašykite mums ir gausite paskolą.

    Jūsų finansinė laisvė yra jūsų rankose!!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą