Lentvario vaikai kūrė miestą iš atliekų


Kovo 20-oji – Pasaulinė Žemės diena.  Ši diena mus ragina konkrečiais darbais prisidėti prie gamtos puoselėjimo ir saugojimo. Yra daugybė dalykų, kuriuos mes turėtume įprasti daryti ir tokiu būdu pagelbėti Žemei. Popieriaus ir elektros taupymas, langų ir durų sandarumas, vandens čiaupų sutvarkymas, atliekų rūšiavimas – tai maži darbai, kurie padeda tausoti žemės išteklius. Rūpintis  aplinka geriausiai pratinti savo atžalas nuo vaikystės. 

                      Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos ketvirtokai buvo pakviesti į miesto biblioteką paminėti Žemės dieną, susipažinti su teisingu atliekų rūšiavimu ir sukurti miestą iš įvairių pramoninių atliekų. Vaikai sužinojo, kad būna kompostuojamos, perdirbamos ir pavojingos atliekos, pasimokė, kaip reikia teisingai jas rūšiuoti, metant į tam skirtus skirtingų spalvų konteinerius. Buvo parodytas trumpas filmukas ,,Kaip rūšiuoti atliekas”.


            Pramoninės atliekos - nuostabi medžiaga kūrybinėms dirbtuvėms. Bibliotekininkės pasiūlė vaikams sukurti Lentvario miesto maketą iš panaudotų maisto pakuočių, dėžučių, maišelių ir kitų atliekų, kurias paprasčiausiai išmetame. Mokiniai su dideliu noru puolė prie darbo. Jie buvo padalinti į grupes: statybininkai, sodininkai, transporto kūrėjai ir architektai. Vaikų fantazijai nebuvo ribų, valandos bėgyje jie sukūrė nuostabų Lentvario miestą su bažnyčia, Tiškevičių rūmais, geležinkelio stotimi ir garvežiu. Čia taip pat atsirado biblioteka, seniūnija ir mokykla su mokykliniu autobusiuku. Visi liko patenkinti rezultatu ir sužinoję daug įdomių dalykų apie gamtos saugojimą ir atliekų rūšiavimą, su gera nuotaika patraukė namo. Vaikų darbo rezultatu galima pasigrožėti Lentvario bibliotekoje.



                     

Komentarai