Pasigaminkime Sapnų lėlytę

Birželio 18 dieną Lentvario miesto bibliotekoje vyko kūrybinės dirbtuvės ,,Pasigaminkime Sapnų lėlytę“.


Užsiėmimą mamoms ir vaikams vedė Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė Rasa Pavilionienė, kuri ne tik pademonstravo, kaip išradingai panaudojant visai nedideles medžiagų sąnaudas pasigaminti mielą žaislą vaikui ar akį traukiančią interjero detalę, tačiau ir papasakojo apie senovines tradicijas. 


Pasak jos, moterys siūdindavo šias lėlytes savo vaikams, į jas sudėdamos savo geriausias mintis ir linkėjimus, kad šalia lopšio kabanti lėlė mažylį saugotų nuo piktos akies ir nuvytų šalin blogus sapnus. Pagal senovės lietuvių papročius, šis laikas, artėjant vasaros saulėgrįžai – Rasoms (Joninėms), yra itin tinkamas įvairiems burtams, kūrybai, naujoms svajonėms. Tad ir renginio dalyvės, kurdamos lėles, klausydamos pasakojimų ir besišnekučiuodamos, į savo darbus stengėsi sudėti vien geras mintis.


 Žaisliukus siuvo ne tik mamos, bet ir jų dukros bei jaunųjų bibliotekos skaitytojų kompanija, o šalia vėžimėliuose snaudė patys mažiausieji būsimi lėlyčių savininkai. Dalyvės po dirbtuvių įgavusios naujų įgūdžių ir geros nuotaikos sakė, kad šis užsiėmimas galėtų tapti nauju pomėgiu ir žadėjo adatas su siūlais į rankas paimti ir grįžusios namo.


Komentarai