„Teatriukas“ džiugino Lentvario vaikus

Rugsėjo 29-osios rytas kai kuriems Lentvario vaikams buvo neeilinis: darželinukai ir pradinių klasių moksleiviai, užuot kaip kasdien leidę laiką klasėje ar grupėje, buvo pakviesti į Lentvario seniūnijos salę. Čia, bendradarbiaujant su Lentvario biblioteka, įvyko „Teatriuko“ kolektyvo koncertas „Vaikų kambarys“.

Tai buvo nepaprastas koncertas – kartu su aktoriais ir patys vaikai dainavo, žaidė, vaidino. Programos pavadinimą ir tematiką pasufleravo Violetos Palčinskaitės poezijos knygelės pavadinimas. Šios autorės kūryba ir buvo pasirinkta pasirodymo, kuriame vaikų kambariu gali tapti visas pasaulis, pagrindu. Žiūrovai su malonumu klausėsi aktorių atliekamų muzikinių miniatiūrų pagal eilėraščius ,,Buvo boba Vilniuj“, ,,Virdulys“, ,,Pomidoras“, ,,Pūga“, ,,Ūkis“, ,,Vilkas“, ,,Lėlių teatras“ ir kt.

„Teatriuko“ aktoriai – Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas ir Gediminas Žilys vaikams kuria, kaip patys sakė, jau devynioliktą sezoną. Matyt, per tiek laiko įgyta darbo su vaikais patirtis tikrai neiššvaistoma veltui – į kiekvieną klausimą ar kvietimą žaisti lentvariečių atžalos atsakė su dideliu entuziazmu, o po linksmybėmis buvo gausu ir edukacinės potekstės.

Nenuobodžiavo ir vyresnieji – gerus atsiliepimus apie patirtus įspūdžius girdėjome iš mokytojų, mamų, seniūnijos darbuotojų, į pasirodymą užsuko ir keletas lentvariečių, jau seniai palikusių mokyklos suolą.


„Teatriukas“ – profesionalių nepriklausomų aktorių trupė, kurianti daugiausia vaikams ir dalyvaujanti įvairiuose kultūros, švietimo bei socialiniuose projektuose, Tarptautinės teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASSITEJ narys. Iki šiol „Teatriukas“ sukūrė septynis spektaklius ir tris koncertus vaikams, muzikinę programą suaugusiems, įrašė 19 kompaktinių plokštelių.
Galimybę suorganizuoti šį puikų renginį Lentvario vaikams suteikė Lietuvos Kultūros Taryba ir Lietuvos Kultūros ministerija, finansuojančios koncertą „Vaikų kambarys“ miestelių ir kaimų bibliotekose bei muziejuose.

Komentarai