Bibliotekoje pakvipo Kalėdomis



Nors eglių šakos dar nenugultos snaigių, o daugelis mūsų, skubėdami pabaigti darbus, pasiruošimą šventėms atidėliojame paskutinei minutei, Kalėdų dvasią padeda pajusti nuoširdžiai švenčių laukiantys vaikai, žiemiškos istorijos ir savo rankomis kuriamas grožis.

Lentvario bibliotekoje gruodžio 15-ąją buvo galima visa tai rasti: čia svečiavosi Lentvario globos namų auklėtiniai ir jų mokytojos. Vaikams Knygų Kalėdų akcijos proga buvo pristatytas daugeliui pažįstamas Charles‘o Dickenso kūrinys „Kalėdų giesmė“, pasakojantis apie atjautą, gerumą ir galimybę pakeisti savo gyvenimą. 



Po knygos pristatymo vaišinomės arbata ir sausainiais, o vaišindamiesi rankas miklinome rankdarbiais – lankstėme kalėdinius namelius, kurie gali virsti dovanų dėžutėmis draugams. Susitikimą vainikavo filmas „Svajonių traukinys“, kuris įtraukė tiek mažiausius žiūrovus, tiek paauglius ir net bibliotekininkes. 


O štai gruodžio 17-ąją biblioteka sutiko suaugusius svečius vyr. bibliotekininkės Rasos Pavilionienės vadovaujamose atvirukų dirbtuvėse, iš kurių kiekvienas išsinešė unikalų savo rankų darbą, puoštą žolynais. 


Tikimės, kad čia pasisemta šventinė nuotaika neišseks iki pat Naujųjų metų, o gražios istorijos įkvėps gerumui, kuris nesibaigs su šventėmis. Norinčius juo pasidalinti su bendruomene maloniai kviečiame dalyvauti Knygų Kalėdų akcijoje ir dovanoti naujas knygas bibliotekoms.


Komentarai