Pristatyta nauja Lilianos Narkovič knyga ,,Tiškevičių Užutrakis ir Pogoželė"

Rugpjūčio 18 d. Trakų Vokės dvaro sodyboje pristatyta nauja Lilianos Narkovič knyga ,,Tiškevičių Užutrakis ir Pogoželė". Knygoje pasakojama apie dvi šeimas: grafų Juozapo ir Jadvygos Tiškevičių šeimos gyvenimą Užutrakyje ir jų dukters Joanos, ištekėjusios už pusbrolio Stepono Tiškevičiaus, gyvenimą Pogoželės dvare Lenkijoje. Autorės pasakojimai grindžiami užsienyje gyvenančių šių šeimų palikuonių atsiminimais, šeimos archyviniais dokumentais, dvare tarnavusių žmonių arba jų vaikų pasakojimais.
„Tiškevičių Užutrakis ir Pogoželė“ pristatė pati autorė dr. Liliana Narkovič - humanitarinių mokslų – istorijos daktarė. Disertaciją apgynusi 2003 metais Mykolo Koperniko Universitete, Torunėje. Mokslinių straipsnių istorijos ir literatūros temomis autorė, aktyviai dalyvaujanti tarptautiniuose simpoziumuose bei konferencijose, vykstančiose įvairiose šalyse bei Lietuvoje.
Mokslininkė, tyrinėja tarpukario visuomeninį-kultūrinį gyvenimą bei Vilniuje ir jo apylinkėse gyvenusių įžymių žmonių biografijas. Ji ypatingą dėmesį skiria aristokratų giminių, jų rezidencijų, parko landšaftų, steigiamų privačių muziejų, renkamų kolekcijų ir žemvaldžių visuomeninės veiklos istorijai (nuo XIX a. iki II pasaulinio karo). Iš viso yra išleidusi (Lenkijoje ir Lietuvoje) 20 knygų. Dr. Liliana Narkovič savo privačiame archyve yra sukaupusi keletą tūkstančių nuotraukų ir istorinių dokumentų, susijusių su buvusių žemvaldžių bei dvarų Vilniaus krašte istorija. Turi ypač gausų Tiškevičių archyvą (tarp kitų dokumentų yra ir jų korespondencija nuo 1895 iki 1939 metų). Palaiko glaudžius ryšius su Užutrakio, Lentvario ir Vokės Tiškevičių palikuonimis.
Knygą galima isigyti Trakų Vokės dvaro sodyboje (darbo laiku), koplyčioje (po šv. Mišių) ir knygyne "Elephas" (Vilnius, Olandų g. 11) arba paskaityti Lentvario miesto bibliotekoje.

Lentvario Biblioteka nuotrauka.

Komentarai