Apdovanoti geriausi Alytaus ir Vilniaus apskričių savivaldybių viešųjų bibliotekų darbuotojai

Baigiantis metams visi simboliškai skubame užbaigti darbus, sudėlioti paskutinius štrichus ir pasidžiaugti praėjusių metų rezultatais.
Vilniaus regiono bibliotekos Bibliotekų metus palydėjo šventiniu renginiu, kurio metu buvo apdovanoti geriausi Alytaus ir Vilniaus apskričių savivaldybių viešųjų bibliotekų darbuotojai. Pirmą kartą buvo organizuotas Vilniaus regiono Geriausio metų bibliotekininko konkursas „Riešutas“. Trakų viešoji biblioteka džiaugiasi, kad buvo pastebėti ir įvertinti Trakų rajono bibliotekininkų veiklos rezultatai. Prie sveikinimų prisidėjo ir Trakų rajono savivaldybė, įsteigusi atminimo dovanas.
Rūtai Minkevičienei – Trakų viešosios bibliotekos Lentvario filialo vyr. bibliotekininkei buvo įteiktas Kultūros ministerijos padėkos raštas už profesionalų ir kūrybingą darbą, prasmingas iniciatyvas ir jų įgyvendinimą, bendruomenės informacinio raštingumo ugdymą. Rūta Minkevičienė Lentvario filialo vyr. bibliotekininke dirba nuo 2001 metų. Ji aktyviai dalyvauja visuomenės informacinio raštingumo ugdymo, skaitymo skatinimo, kūrybinio lavinimo bei kitose veiklose. Ji yra Trakų rajono literatų brolijos „Aukuras“  vicepirmininkė bei pati kuria eiles. R. Minkevičienės poezija nuolat publikuojama rajono periodinėje spaudoje bei literatų kūrybos rinkiniuose. Už aktyvią kultūrinę veiklą 2016 m. jai buvo įteikta Trakų rajono savivaldybės merės Editos Rudelienės padėka.
Daliai Bagdžiuvienei – Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėjai įteikta Kultūros ministerijos padėka už profesionalų ir kūrybingą darbą, vaikų kūrybiškumo ugdymą ir pažangias skaitymo skatinimo iniciatyvas. Dalia Bagdžiuvienė bibliotekoje dirba jau 28 metus – nuo 1988-ųjų. Ilgus metus išdirbusi Lentvario miesto bibliotekoje, 2010 m. ji tapo Vaikų literatūros skyriaus vedėja. Su Dalios Bagdžiuvienės atėjimu Vaikų literatūros skyrius patobulino ir paįvairino siūlomas veiklas, tapo įdomesnis ir geriau žinomas ne tik Trakų rajone, bet ir už jo ribų.
Trakų viešosios bibliotekos vyr. bibliografei Rasai Selickaitei, kartu su Vilniaus apskrities viešųjų bibliotekų darbuotojų-kraštotyrininkų darbo grupe buvo įteiktas „Lazdyno prizas“ už profesionaliai rengiamą kraštotyros duomenų bazę „Vilnijos vartai“ (www.vilnijosvartai.lt). Tai 2008 m. pradėtas ir jau aštuonerius metus sėkmingai vykdomas regioninis projektas, skirtas kraštotyros informacijos sklaidai internete. Pagal unikalų „Vilnijos vartų“ pavyzdį 2016 m. sukurta identiška svetainė dar vieno – Alytaus regiono – bibliotekų kraštotyrai.
Nuotraukoje iš kairės: Rasa Selickaitė, Dalia Bagdžiuvienė, Rūta Minkevičienė, Jolanta Abucevičienė.
Trakų viešosios bibliotekos informacija

Komentarai