Bibliotekos ir bendruomenės vakaras



Palydėdama Bibliotekų ir Vietos bendruomenių metus Lentvario miesto biblioteka organizavo Naujametinį muzikinį vakarėlį savo ištikimiems lankytojams, partneriams, rėmėjams. Biblioteka – tai žmonių gyvenimo šviesulys. Čia dažnai susirenka skaitytojai, kurie semiasi žinių iš knygų, plečia savo akiratį. Pensininkai ateina susipažinti su nauja spauda, pasigrožėti parodomis, padalyvauti renginiuose, moksleiviai ieško privalomos ir laisvalaikio literatūros, jaunimas savanoriauja. Daugelis gyventojų naudojasi nemokama interneto prieiga.


                      Gruodžio 28 d. bibliotekoje susirinko Lentvario bendruomenės atstovai. Vakarėlio metu skambėjo Naujametiniai sveikinimai, vyko žaidimai, klausimų-atsakymų viktorinos. Visus linksmino Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos auklėtiniai Benignas Grybauskas,. Simonas Krukonis ir Dominykas Kazimieras Krulikovskis. Jie grojo savo kurtas dainas pritardami gitaromis. Lentvarietis autorinės dainos atlikėjas Gintautas Valainis taip pat atliko keletą dainų. Ir senjorai ir jaunimas linksminosi kartu, nejausdami amžiaus skirtumo. Vėliau prie arbatos puodelio buvo kalbama apie lentvariečių gyvenimą, veiklą, ateities planus. 




Lentvario miesto biblioteka plečiasi vis labiau, jau nebeužtenka šių turimų patalpų. Laukiame naujų erdvesnių, pritaikytų žmonių poreikiams patalpų, kad galėtų apsilankyti vis daugiau žmonių, organizuoti veiklą pagal pomėgius. Smagiai pabendravę apie tai, kaip pagerinti žmonių gyvenimą, laisvalaikį, kaip padėti vargstantiems, pasivaišinę, gavę dovanų, palinkėję bibliotekos darbuotojoms sėkmės tolesniame darbe, išsiskirstėme iki kitų metų.

Lentvarietė Eglė Jasiukevičienė

Komentarai