Kelionė po Europos Sąjungą

Gegužės 9-tą dieną minime Europos dieną. Ta proga į Lentvario miesto biblioteką rinkosi Motiejaus Šimelionio gimnazijos aštuntokai su mokytoja Jūrate Baltrūniene. Bibliotekininkės paruošė mokiniams pristatymą apie Europos Sąjungą: jos istoriją, apie pirmąsias susijungusias šalis, apie Europos Sąjungos plėtrą ir bendradarbiavimą.


Trumpai peržvelgę Europos Sąjungos vystymąsi, aštuntokai pasiskirstė į dvi komandas, išsirinko kapitonus. Toliau sekė viktorina ,,Kelionė po Europos Sąjungą“. Moksleiviai turėjo atsakyti į įvairius klausimus apie Europos Sąjungą. Komandų kapitonai švilpuko garsu pranešdavo apie sugalvotą atsakymą. Aštuntokai nemažai žino apie Europą, tad kai kuriuos klausimus iškart įveikdavo. Visi žinojo Europos Sąjungoje esančias šalis, Lietuvos prisijungimo prie Sąjungos datą, didžiųjų Europos šalių sostines, garsiausius sportininkus. Kiek sunkiau sekėsi su klausimais apie Europarlamentą, jo sudėtį, tikslius skaičius. 


Įveikę viktorinos klausimus, komandų kapitonai suskaičiavo taškus už teisingus atsakymus. Viena komanda nežymiai pirmavo ir buvo apdovanota saldžiais prizais, o visa klasė gavo brošiūrų apie Europos Sąjungą, kad galėtų smulkiau susipažinti su Europa. Mokytoja džiaugėsi, kad aštuntokai pagilino savo turimas žinias.    

Komentarai