Susipažinkime su biblioteka


Rugsėjo 27-28 dienomis Lentvario miesto bibliotekoje lankėsi Lentvario pradinės mokyklos antrų klasių moksleiviai. Vaikai buvo pakviesti į pažintines-edukacines ekskursijas, kurių metu susipažino su bibliotekos turtais, paslaugomis ir naudojimosi taisyklėmis.
Pirmą dieną lankėsi 2a, 2b ir 2c klasės su savo mokytojomis, o antrą dieną - 2d klasė. Kai kurie vaikai jau ne pirmą kartą lankosi bibliotekoje, bet buvo ir nemažai tokių, kurie nežinojo, kas yra biblioteka. Vaikams buvo aprodytos bibliotekos patalpos, vaikų ir suaugusiųjų skyriai, kompiuterinė skaitykla. Vaikai ypač susidomėję apžiūrinėjo pačias mažiausias bibliotekos knygeles ir pačias didžiausias, vos pakeliamas - Mariaus Jovaišos ,,Neregėta Lietuva“ ir 1745 puslapių lenkų žodyną. Daug dėmesio buvo skirta paaiškinimui, kaip vaikai turėtų elgtis su knygomis, kaip jas saugoti, kada grąžinti į biblioteką. Dar neturintiems skaitytojų pažymėjimų buvo paaiškinta, kaip jį įsigyti ir užpildyti reikalingą paraišką. 
Antrą ekskursijų dalį sudarė mįslių konkursas. Įminęs mįslę mokinys gaudavo po balą, o surinkę daugiausia balų buvo apdovanoti spalvingomis pasakų knygelėmis.










Komentarai