Svajonę paversk tikrove

,,Svarbiausia yra pamilti save tokį, koks esi, o tada svajoti ir džiaugtis gyvenimu“, - šie esminiai žodžiai skambėjo susitikime su rašytoja, lektore, sveikos gyvensenos propaguotoja, saviugdos klubo „Žaliasis bambukas“ vadove, svajonių dėstytoja Gintare Davainiene. Ji mielai sutiko atvykti Lentvario miesto bibliotekos kvietimu, pristatyti savo knygą ,,Svajonę paversk tikrove“ ir pasidalinti gyvenimiška patirtimi su lentvariečiais.  Savo pirmąją knygą apie sąmoningą svajojimą pavadinimu ,,Attract Your Dreams” rašytoja išleido 2013 m. JAV anglų kalba, o 2015 m. knyga išleista ir lietuvių kalba.
Kalbėdama apie save Gintarė papasakojo, kaip vieną dieną suprato, kad jos ligų ir nesėkmių priežastis yra neigiamos mintys, įsitikinimai, jausmai, žodžiai ir veiksmai. Tai suvokusi pradėjo juos keisti į teigiamus. Nustojo reikalauti, kad keistųsi kiti ir pradėjo stipriai keistis pati. Ji  pagaliau susimąstė apie savo gyvenimo paskirtį bei pradėjo ieškoti savo gyvenimo tikslo ir atsakymų į klausimus: ,,Ko iš tiesų noriu? Ką  tikrai sugebu? Kokia mano paskirtis šioje žemėje? Ar pilnai realizuoju save kaip asmenybė? Ar esu laiminga savo veikloje, savo šeimoje? Ar apskritai esu laiminga gyvenime?”
 Mankšta, grynas oras, sveika gyvensena, pozityvus mąstymas  - visą tai padėjo viešniai pasveikti ir atrasti save. Ji pastebėjo, kad esamas darbas neteikia jai džiaugsmo, neleidžia savirealizuotis. Gintarė baigė ekonomikos mokslus ir aštuoniolika metų dirbo juvelyrikos versle, po to šešerius metus vadovavo kinų restoranui, daug dirbo, bet jautė, kad tai nėra jos pašaukimas. Ji svajojo apie kitą, kūrybišką darbą, kuris padėtų jai įgyvendinti troškimą nors kažkokia dalimi prisidėti prie žmonijos gerovės. Gintarė suprato, kad nori dalintis savo žiniomis ir patirtimi su kitais, atsakymų į svarbiausius gyvenimo klausimus ieškančiais žmonėmis. Taip buvo įkurtas saviugdos klubas ,,Žaliasis bambukas“ ir Gintarė tapo tikra ,,Svajonių konsultante“.  Viskas, apie ką ji pasakoja savo seminarų ar paskaitų metu, yra išbandyta jos pačios ir jos artimųjų praktiškai.
 Susitikimo metu viešnia paaiškino dalyviams, kas yra svajonė, ką ji reiškia žmogaus gyvenime ir kaip jos reikia siekti. Taip pat buvo kalbama apie ,,svajonių vagis“, kaip nuo jų apsisaugoti, kaip teisingai svajoti, kad svajonei išsipildžius netektų patirti nusivylimo. Visų pirma reikia išgryninti savo svajones ir suteikti joms teigiamų emocijų, kad jos galėtų materializuotis. Lektorė paaiškino, kad svajonių išsipildymą reikia mokėti priimti, nes kartais gyvenimas mums suteikia dar geresnį šansą negu buvo svajota. Labai svarbu tikėti savimi, savo minčių galia ir suvokti, kad viskas yra įmanoma. Gintarė paragino klausytojus mąstyti pozityviai, nes mūsų neigiamos mintys užprogramuoja mūsų ateitį. ,,Svajokite drąsiai, užrašykite savo norus ir jie išsipildys!“, - sakė viešnia.
 Esame dėkingi ,,Svajonių mokytojai“ Gintarei Davainienei už įdomią paskaitą, o seniūnui Vytui Rukšėnui už maloniai suteiktą mums puikią salę.









Komentarai