Skaitymai po Kalėdų eglute

 Pasitinkant didžiąsias metų šventes Lentvario miesto bibliotekoje vyko popietė vaikams ,,Skaitymai po Kalėdų eglute“. Į popietę susirinko Lentvario parapijos Caritas vaikų dienos centro ,,Akimirka“ auklėtiniai. Jie klausėsi bibliotekininkės skaitomos knygos Jostein Gaarder ,,Kalėdų paslaptis“, taip pat pasakojimo apie Advento kalendoriaus atsiradimą. ,,Kalėdų paslaptis“ - knyga, kurią reikia skaityti belaukiant gražiausių metų švenčių.


                      Vėliau vaikams buvo pristatyta Metų knygos rinkimų akcija, kurią nuo 2005 m. rengia Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Akcijos metu skaitytojai iš ekspertų komisijos pasiūlytų knygų išrenka Metų knygas keturiose kategorijose: vaikų, paauglių, suaugusiųjų ir poezijos. Laureatai tradiciškai apdovanojami Vilniaus knygų mugėje. Už labiausiai patikusią knygą galima balsuoti iki 2018 metų vasario 18 d.


 Vaikams buvo pristatytos visos penkios vaikų kategorijos knygos ir pasiūlyta už jas balsuoti. Tai Ilonos Ežerinytės ,,Šunojaus diena“, Rebekos Unos ,,Aš esu Tomas, seklys“, Gajos Gunos Eklės ,,Brolis, kurio nereikėjo“, Virgio Šidlausko ,,Ulfas ir stebuklinga barzda“ ir Evelinos Daciūtės ,,Laimė yra lapė“. Vaikai mielai patys skaitė ištraukas iš pristatomų knygų.

                      Pasiklausę Kalėdinių pasakojimų ir knygų pristatymo, vaikai įsitraukė į kūrybines dirbtuves, kurių metu gamino popierinius spindinčius Kalėdinius žaisliukus-angelus. Popietę užbaigėme karšta arbata ir kalėdiniais meduoliais. Vaikai nuoširdžiai padėkojo bibliotekos darbuotojoms už šiltą priėmimą ir ilgametį bendradarbiavimą.




Komentarai