Harmonija ir moteris

Harmoninga moteris - laiminga moteris. Tačiau realizuoti savo moteriškus gebėjimus, tapti tikra moterimi, pavyksta ne kiekvienai. Kaip tapti harmoninga ir pilnaverte? Ką reikia daryti, kad visuomet būtume geros nuotaikos ir įkvėptume savo vyrus? Kaip realizuoti savo svajones? Apie tai kalbėjo dėstytoja, psichologė, šeimos santykių žinovė bei asmeninio vystymosi trenerė Svetlana Kodzevičienė Lentvario miesto bibliotekoje Tarptautinės moters dienos išvakarėse.

Iš Sibiro kilusi ir ketverius metus Lietuvoje gyvenanti Svetlana Kodzevičienė baigė Abakano aukštesniąją muzikos mokyklą, renginių organizatorės specialybę, vėliau studijavo Kemerovo kultūros institute, tobulino žinias Kuzbaso regioniniame švietimo darbuotojų kvalifikacijos kėlimo institute, vėliau pasuko visai kita kryptimi – į psichologiją, kurią praktikuoja jau daugiau nei 10 metų. Šiuo metu Svetlana studijuoja ir praktikuoja Rytų psichologiją ir Vedų išmintį. Reguliariai lankosi mokymuose, kuriuos veda psichologai Rami Bleckt, Oleg Torsunov, Aleksandr Chakimov, Vladimir Ivanov, Marina Targakova, Ruslan Naruševič ir kiti. Dalyvauja festivaliuose ,,Psichologija 3000", yra klubo ,,Psichologija 3000" narė. Dalyvavo kaip psichologė televizijos programose jaunimui.


Jaukioje aplinkoje prie karštos arbatos puodelio viešnia papasakojo, kaip ji pati atrado būdus jaustis tikra moterimi. Svetlana kažkada buvo verslininkė, o jos vyras ir sūnus, kol ji užsiiminėjo verslu, „atsigulė ant sofos“. Moteris tapo jų maitintoja. Kai veikli moteris po vienų asmenybės mokymų išmetė visas kelnes ir ėmė vilkėti tik sukneles ir segėti sijonus, daugiau rūpintis savimi, situacija namuose pasikeitė. Verslininkės sūnus ir vyras pakilo nuo sofų, perėmė verslą, o moteris pasinėrė į moteriškos laimės paieškas. Suvokusi, kokie dalykai iš tikrųjų atneša moteriai laimę, Svetlana tapo asmens vystymosi trenere ir įkūrė moterų mokyklą.

 „Moters paskirtis – visada būti geros nuotaikos ir dovanoti vyrui džiaugsmą. O vyrui pridera išklausyti moterį, pasirūpinti maisto produktais iš parduotuvės, uždirbti pinigus, nes jis tam ir dirba, kad džiaugtųsi jo moteris ir kad to jos džiaugsmo jam šiek tiek tektų“, – sakė lektorė. Anot Svetlanos, siela į moters kūną ateina realizuoti savo paskirties – būti švelnia, minkšta, mokėti pasitikėti, atleisti. Tai ir yra moters pasaulis. Daugelis šiuolaikinių moterų nevertina šių savybių. Jos gyvena vyrų pasaulyje, kovoja kaip vyrai – siekia tikslo, atlieka įtemptus darbus, logiškai mąsto, aiškiai ir konkrečiai išreiškia mintis, nebijo konkurencijos, stengiasi išgyventi sudėtingiausiomis sąlygomis. Tai – vyriškos savybės. Kai moteris gyvena ir dirba vyriškus darbus, ji ima jaustis ištuštėjusi, nebelieka jėgų džiaugtis pasiektais rezultatais. Tikroji moters prigimtis – subtilumas, šiluma, dvasingumas, meilės dalijimas kitiems. Kol moteris pasižymi šiomis savybėmis, visas pasaulis jai padeda eiti savo laimės link. Svetlana sako, kad vyro prigimtis būti aktyviu, moters – likti pasyvia. Moteris turi sėdėti arba gulėti, vyras – bėgti ir kovoti. Svetlana Kodzevičienė išvardijo net 39 punktus, kurių laikantis moters gyvenimas taps prasmingu. Tai būtų kasdien prisiminti save pačią, skirti dėmesio sau, nueiti į sporto klubą, pasikalbėti su draugėmis, užsiimti augalų priežiūra, skirti laiko labdarai ir t.t.

                      Susitikimo metu viešnia papasakojo ir apie kvapų reikšmę moters gyvenime, jų poveikį moters nuotaikai, sveikatai, grožiui.
                      Renginio dalyvės dėkojo Svetlanai už labai naudingus gyvenimiškus patarimus, o lektorė palinkėjo visoms atsipalaiduoti, džiaugtis gyvenimu ir pažadėjo tęsti paskaitų ciklą bibliotekoje.


Komentarai