Vaikų Velykėlės 2018


Jau kelinti metai projektas ,,Naisių vasara“ kvietė miestuose ir miesteliuose, bendruomenėse, seniūnijose, mokyklose, darželiuose ir kt. organizuoti jau tradicija tapusį „Vaikų Velykėlių“ konkursą. Tai konkursas, puoselėjantis senas lietuviškas tradicijas ir ugdantis tautišką vaikų mąstyseną. Pirmąjį sekmadienį po Velykų švenčiamas Atvelykis dar vadinamas „Velykikėmis“, „Mažosiomis Velykėlėmis“, „Pravadais“, o dažniausiai – „Vaikų Velykėlėmis“. Tą dieną vėl verdami ir dažomi kiaušiniai, sugalvojama įvairiausių pramogų su margučiais: jie ne tik marginami, bet ir ridenami, rungtyniaujama renkant tvirčiausią ir kiečiausią margutį. Atvelykis daugiausia džiaugsmo suteikia vaikams, nes tai – jų šventė. 

Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos trečios klasės mokiniai buvo pakviesti  švęsti ,,Vaikų Velykėlių“ miesto bibliotekoje, kuri kasmet organizuoja Atvelykio šventę vaikams. Atėję į biblioteką jie gavo užduotį - nuspalvinti daugybę popierinių margučių ir jais papuošti Didžiojo velykinio margučio muliažą. Dirbo kruopščiai, lenktyniaudami kas gražiau nuspalvins. Rezultate gavosi labai spalvingas, įvairių raštų margutis.





 Po kruopštaus darbo vaikai varžėsi ,,Kiaušinio ridenimo“ varžybose, žaidė linksmus velykinius žaidimus ,,Margučio sukimas“ ir ,,Margučio ratelis“. Lenktyniavo, kurio margutis suksis ilgiausiai, kol nuo linksmo žaidimo buvo sukulti visi margučiai. Vėliau mokiniai apžiūrėjo bibliotekoje vykstančią Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos 5-7 klasių moksleivių velykinių darbelių parodą, nusifotografavo prie sukurto Didžiojo margučio ir gavo dovanų po knygelę. Dėkojame bibliotekos darbuotojoms už linksmą ir smagią popietę.


Komentarai