Kalėdiniai Lentvario bibliotekos renginiai


Didžiųjų švenčių išvakarėse, Lentvario miesto bibliotekoje tradiciškai vyko renginiai skirti Knygų Kalėdų akcijai ,,Skaitymai po Kalėdų eglute“. Pirmą kartą bibliotekoje apsilankė ir skaitymuose dalyvavo miesto lopšelio-darželio ,,Šilas“ darželinukai su auklėtojomis Renata Vladimirenko ir Ingrida Aleksandrovič. Vaikai smalsiai apžiūrinėjo knygų pilnas lentynas, susipažino su vaikiškų knygų skyriumi. Vėliau susėdę prie stalo, klausėsi bibliotekininkės Inesos skaitomos pasakos apie Senį Besmegenį ir Šunelį. Paklausę pasakos, mažieji ėmėsi kūrybos - klijavo kalėdinius atvirukus su sniego seniais. Kiekvienas norėjo parodyti savo išmonę ir kūrybiškumą, suklijuoti kuo įspūdingesnį Senį Besmegenį, nupiešti snaigių ir užrašyti kalėdinius palinkėjimus tėveliams. Darželinukai džiaugėsi susitikimu ir žadėjo vėl apsilankyti kartu su tėveliais.





                      Į Kalėdinius skaitymus tradiciškai susirinko ir Lentvario parapijos Caritas vaikų dienos centro ,,Akimirka“ auklėtiniai su vadove Diana Jacevič. Kartu su bibliotekininke Violeta vaikai skaitė vieną iš Didžiosios klasikos knygų - ,,Kalėdų vakaro novelės", kurią parašė Claudia Vurnakes. Novelėje ,,Kalėdų mėlynasis strazdas“ pasakojama apie princesę ir mėlynąjį paukštelį, apie stebuklus vykstančius Kalėdų naktį. Ši princesės istorija moko gerumo, kurio taip trūksta šiuolaikiniam pasauliui.
                      Vėliau vyko kūrybinės Kalėdinių žaisliukų dirbtuvės. Žaisliukai gavosi iš ties smagūs ir linksmi, o kas gali būti geriau negu savo mažytėmis rankytėmis padarytas darbelis. Žaislai buvo daromi iš popieriaus juostelių ir puošiami blizgučiais, apvalūs bumbulai, besmegeniai ir eglutės,  kuriuos galima kabinti ant eglutės. Kai kurie vaikai padarė net po kelis žaisliukus, kuriuos pasiėme namo. Vėliau vaikai vaišinosi vafliukais ir saldainiais, dalinosi įspūdžiais.



                      Kaip ir kasmet gruodžio mėnesio pabaigoje Lentvario miesto biblioteka surengė Kalėdinį padėkos vakarą savo ištikimai bendruomenei. Vakarą vedė iš kosmoso platybių nukritusi žvaigždutė Meridiana (Inesa Daunaravičienė) su savo nuostabiaisiais palydovais: Fonotauru Jonu (Jonas Sikorskis), kuris užburiančiai grojo saksofonu,  žavingąja visatos žinove Džiuzeliana (Rūta Minkevičienė), kuri išpranašavo visiems kitų metų ateitį, tiek iš knygų, tiek iš kosmoso fosforo dulkių ir paslaptinguoju magu Magdeinu Donatu (Donatas Česaitis), kuris savo burtais ir magijos stebuklais užbūrė visus aplink. Vakarui įpusėjus Meridiana visus vaišino kosminiais saldainiais, kurie suteikė stebuklingųjų galių. Vėliau vyko kosminiai žaidimai ir šokiai, kurie kėlė juoką ir visiems suteikė džiaugsmo ir geros nuotaikos. Kai svečiai iš Kosmoso išskrido, bibliotekos skaitytojai dar ilgai bendravo, gerdami arbatą, aptarinėjo kosminį vakarą, metų įvykius ir ateinančių kitų metų iššūkius. Vakaras iš ties buvo stebuklingas ir įsimintinas. Džiaugiamės, kad esame kartu!


















Komentarai