Susitikimas su filosofu ir rašytoju Arvydu Juozaičiu

Gruodžio 12 dieną Lentvario miesto bibliotekoje svečiavosi ir su lentvariečiais bendravo filosofas, rašytojas Arvydas Juozaitis,  šiuo metu kandidatuojantis į Lietuvos Respublikos  prezidento postą. Jis  pristatė savo knygą „Tėvynės tuštėjimo metas“.

Arvydas Juozaitis – vienas Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio pradininkų, sportininkas, publicistas, leidinių „Sąjūdžio žinios“, laikraščio „Šiaurės Atėnai“ ir „Naujoji Romuva“ redaktorius ir visuomenės veikėjas, humanitarinių mokslų daktaras. Parašė ne vieną dešimtį knygų. Sukūrė istorinę literatūrinę „Baltijos trilogiją“: „Karalių miestas be karalių“ (I. Simonaitytės premija), „Ryga – niekieno civilizacija“ (Baltijos Asamblėjos premija), „Klaipėda – Mėmelio paslaptis“.


„Tėvynės tuštėjimo metas“ – knyga, kurią Arvydas Juozaitis rašė septyniolika metų. Pagrindinė knygos tema - iki šiol neregėtai gausus jaunosios lietuvių kartos emigravimas iš Tėvynės, valstybingumo nuosmukis, nacionalinės idėjos krizė. Ar Lietuva išliks išgyvendama savo tapatumo nuosmukį? Kur tie šaltiniai, iš kurių galime semtis jėgų spartėjančiam Tėvynės nykimui sustabdyti?
Susitikime buvo kalbama  aktualiomis gyvenimo Lietuvoje temomis. Anot Arvydo Juozaičio, Jono Avyžiaus romanas „Sodybų tuštėjimo metas“ yra laikomas lietuvių literatūros klasika, kuri neišnyksta  pasitraukus iš šio pasaulio autoriui.  Abi šios knygos panašios ne tik savo pavadinimais, bet ir turinio, idėjų prasme. Jono Avyžiaus herojų palikuonys,  tuštėjant sodyboms, vėl įsikuria Lietuvos miestuose ir gyvenvietėse, o šio laikmečio Tėvynės tuštėjimo metas yra kur kas skaudesnė dabarties realybė – Lietuva per paskutinius dvidešimt metų prarado trečdalį savo gyventojų.



 Autorius pabrėžė, kad emigrantų vaikai nebemoka gimtosios kalbos, o juk  kalbos gynimas ir išlikimas turi būti valstybės reikalas. Knygoje autorius išreiškia savo nuomonę apie dvigubą pilietybę: „Akivaizdu, kad tie, kurie jos siekia, Lietuvos savo namais nebelaiko. Jeigu laikytų – žinotų, kad reikia sugrįžti, kad antros tėvynės nebūna.“ Anot Arvydo Juozaičio, emigravę žmonės, gavę antrąją pilietybę, dažnai pamiršta savąją. Susitikime paliestos ir kitos opios gyvenimo Lietuvoje sritys: ekonomika, švietimas, kultūra, diskutuota apie esamas socialines problemas, vaiko teisių apsaugos įstatymą. Susirinkusieji Arvydui Juozaičiui taip pat pateikė klausimų, susijusių su artėjančiais rinkimais į Lietuvos Respublikos prezidentus. Arvydas Juozaitis nustebo ir apsidžiaugė pamatęs jam skirtoje leidinių parodoje savo pirmąją knygą ,,Sąjūdis ir demokratija“.


                      Susitikimo pabaigoje rašytojas padovanojo Lentvario bibliotekai savo knygą ,,Kraštai ir žmonės“ su autografu, o renginio dalyviai palinkėjo Arvydui Juozaičiui naujų kūrinių, sveikatos ir sėkmės kandidatuojant į Lietuvos Respublikos  prezidento postą.




Komentarai

  1. VISAS SKAITYKITE ŠIĄ TESTAMONĄ, KAIP GAUTI MANO PASKOLĄ IŠ TEISĖS IR PATIKĖTOS PASKOLOS ĮMONĖS. Mano vardas Kjerstin Lis, aš ieškojau paskolos savo skoloms padengti, visi, kuriuos sutikau, sukčiaujo ir pasiėmė pinigus, kol galiausiai sutikau poną Benjaminą. Breilis Lee Jis man suteikė 450 000,00 R paskolą. Jis padėjo ir kitiems mano kolegoms. Aš kalbu kaip laimingiausias žmogus visame plačiame pasaulyje šiandien ir pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris gelbsti mano šeimą nuo mūsų blogos padėties, pasakysiu vardą visam pasauliui ir aš su džiaugsmu sakau, kad mano šeima grįžo į gera, nes man reikėjo paskolos, kad pradėčiau visą gyvenimą, nes esu vieniša mama su 3 vaikais ir visas pasaulis atrodė, kad ji kabojo ant manęs, kol turėjau galvoje, kad Dievas atsiuntė paskolos davėją, kuris pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimos, skolinantis Dievą, ponas, Benjaminas, jis buvo Gelbėtojas, Dievo siųstas gelbėti mano šeimos, ir iš pradžių maniau, kad tai nebus įmanoma, kol negausiu paskolos, pakviečiau jį į savo šeimą. - viso vakarėlio, kurio jis neatsisakė, ir patarsiu kiekvienam, kuriam tikrai reikia paskolos, susisiekti su ponu Benjamin Breil Lee el. paštu (Lfdsloans@outlook.com), nes jis yra supratingiausias ir nuoširdžiausias paskolos davėjas. kada nors susitiko su rūpestinga širdimi. Jis nežino, kad aš tai darau, skleisdamas mano linkėjimą į mane, tačiau manau, kad turėčiau tuo pasidalinti su jumis, kad išvengtumėte sukčių. Prašau, saugokitės apsimetinėtojų ir susisiekite su tinkama paskolų bendrove el. Paštu per Lfdsloans @ outlook. com arba „WhatsApp“ + 1-989-394-3740. .

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą