Europos dienos paminėjimas Lentvario miesto bibliotekoje

Gegužės 9 dieną daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių vyko renginiai skirti Europos dienai paminėti. Į Lentvario miesto biblioteką rinkosi  miesto Motiejaus Šimelionio gimnazijos septintokai su mokytoja Audrone Vyšniauskiene.



Bibliotekoje buvo galima registruotis ir dalyvauti ,,Europos egzamine“. Europos egzaminas – nuo 2010 m. rengiamas nacionalinis žinių apie Europą konkursas, kuriame jėgas kviečiami išmėginti moksleiviai, studentai ir visi norintieji. Egzaminas vyksta gegužės mėnesį ir yra skirtas paminėti Europos dieną. Konkurso dalyviai turi galimybę išmėginti savo žinias, atsakydami į įvairius klausimus apie ES istoriją, institucijas, kultūrą, kalbas bei kitas temas. Kasmet Europos egzamine dalyvauja daugiau nei 20 tūkstančių žmonių. Septintokai jungėsi prie kompiuterių arba savo mobiliųjų telefonų ir sprendė pateiktus klausimus. Vieniems sekėsi geriau, kiti turėjo ilgiau pagalvoti arba tiesiog spėliojo.
Antroje renginio dalyje moksleiviams buvo rodomos skaidrės su įdomiais faktais ir vaizdais apie Europą. Tai ir gamtos objektai, miestai, sostinės, vėliavos, įžymūs žmonės, duomenys apie Europos parlamentą. Dalyviai, pasidalinę į dvi komandas, atsakinėjo į paruoštus viktorinos klausimus apie Europos Sąjungą. Laimėjo daugiausia klausimų atsakiusi komanda. Moksleiviai džiaugėsi gavę saldžių prizų ir pasigilinę savo žinias.



Komentarai