Foto pleneras su Sauliumi Paukščiu

Lentvario miesto bibliotekoje jau įpusėjo fotografijos meno projektas ,,Blykstė 2019“. Į projekto veiklas įsitraukia vis nauji dalyviai, fotografai entuziastai ir smalsuoliai. Birželio 27 dieną vyko trečiasis susitikimas su fotografijos meistru Sauliumi Paukščiu.  
 Kaip ir kiekvieno susitikimo pradžioje menininkas aptarė namų darbų užduotis. Šį sykį namų darbą galima buvo pasirinkti iš kelių užduočių. Pirmoji užduotis buvo nufotografuoti savo miesto gražias vietas, pastatus ir net paprastus dalykus, tokius kaip autobuso stotelė. Antroji užduotis – nufotografuoti draugo portretą. Fotografuojant reikėjo suteikti nuotraukai kuo daugiau tikroviškumo, perteikti nuotaiką ir išskirtinumą. Aptarę užduotis, kaip ir kaskart menininkas išrinko nugalėtojus. Laimėjo Giedrės Debesytės nuotrauka, kurioje nufotografuotas moters portretas. Tikrai be galo graži nuotrauka su saulės spindulių intarpais.









Vėliau projekto dalyviai gavo naują užduotį. Jie buvo suskirstyti į grupeles, kurioms fotografas padalino tris objektus. Vieni gavo obuolį, tiesa, kaip Saulius Paukštys sakė, atvežtą net iš Ispanijos, kiti raudoną papriką bei treti kokosą. Šiuos objektus reikėjo fotografuoti lauke, sukuriant jiems nuotraukų istoriją. O jų istorija prasidėjo šalia Lentvario miesto bibliotekos esančiame kieme.

Visos šių objektų istorijos paaiškės per kitą susitikimą, nes tęsinius projekto dalyviai turės sukurti jau namuose. Kitas susitikimas bus be galo įdomus, pagaliau pamatysime mokinių fotografuojamų objektų istorijas bei išrinksim pačią įdomiausią. Nekantriai laukiam tęsinio.Išėję į lauką, fotografo Sauliaus Paukščio mokiniai pradėjo kurti savo istorijas. Viena grupelė fotografavo obuolį, kuris buvo lyg turistas ir maudėsi baloje bei keliavo po „įžymias“ vietas kieme. Kita merginų grupelė fotografavo papriką, kuri žuvo fotosesijos pabaigoje. Bet pradžioje vyko įnirtinga kova su medžio šaka. Merginos originaliai išnaudojo esančius daiktus kieme. Taip pat klausė mokytojo nurodymų. O kas buvo su kokosu? Pasirodo jis demonstravo madas, kaip koks „super“ modelis blyksčių šviesoje. Dalyvė Austėja tikrai labai originaliai jį fotografavo ir puošė.




Komentarai